Uoči zimske sezone

Više od 100.000 turista posjetilo Jahorinu tokom rekordne ljetne sezone

Autor: Žene.ba
FOTO: OC Jahorina
Ljetna sezona 2024. na Jahorini uspješno je privedena kraju, a zabilježeni rezultati svjedoče o rastućoj popularnosti ove olimpijske planine kao destinacije koja nudi aktraktivne sadržaje tokom cijele godine.

Tokom 84 dana ljetne sezone, Jahorinu je posjetilo preko 100.000 turista koji su ostvarili više od 155.000 prolaza na ljetnim atrakcijama, čime je postignut novi rekord.

Najveći broj posjeta domaćih turista zabilježen je iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Banje Luke, Trebinja, Mostara, Zenice i Doboja, ali su gosti stigli i iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Ove godine, građanima BiH pružena je jedinstvena prilika da uživaju u atrakcijama po sniženim cijenama, zahvaljujući popustu od 50%.

Takođe, tokom sezone organizovali su četiri promotivna perioda za sve posjetioce, što je dodatno doprinijelo velikom interesovanju.

Turisti su stizali iz cijelog svijeta.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izrazio je svoje zadovoljstvo povodom još jedne uspješne sezone na Jahorini.

„Ponosni smo na postignute rezultate ove ljetnje sezone. Jahorina se kontinuirano razvija i postaje lider turizma u regionu, zahvaljujući posvećenom radu našeg tima i podršci Vlade RS. Nastavićemo ulagati u inovacije i održivi razvoj, kako bismo zadržali poziciju jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu“, poručio je i istakao značaj podrške od strane ministarstva trgovine i turizma RS i ministra Denisa Šulića.

„Posebnu zahvalnost dugujemo ministru Denisu Šuliću, koji je kroz svoj rad i podršku pokazao izuzetnu posvećenost razvoju turizma u ovom regionu. Njegovo profesionalno angažovanje je bilo ključno za realizaciju mnogih projekata na našoj planini. Ministra Šulića ne vidimo samo kao partnera, već i kao istinskog prijatelja Jahorine, čiji je doprinos u poboljšanju turističke ponude neprocjenjiv. Uz njegovu pomoć, uspjeli smo postići ambiciozne ciljeve, a uvereni smo da ćemo u budućnosti zajedno nastaviti postavljati nove standarde u turizmu. Njegov predani rad, podrška i razumevanje za sve naše projekte izuzetno su važni za dalji razvoj kako letnjeg, tako i zimskog turizma na Jahorini i Igrištima. Hvala mu na izvrsnoj saradnji i svim zajedničkim uspesima koje smo ostvarili"- dodao je on.

Jahorina Ultra Trail - Najmasovnije trkačko takmičenje u regionu

Jedan od najvažnijih događaja ove sezone bio je Jahorina Ultra trail, najmasovnije trkačko takmičenje u regionu, koje je tokom dva dana, 27. i 28. jula, na Jahorinu privuklo više od 5.000 posjetilaca. Takmičenje je pomjerilo granice trkačkog iskustva i okupilo učesnike iz svih dijelova svijeta. Završeno je spektakularnim koncertom Nikole Rokvića, čime je događaj dobio poseban pečat. Pripreme za sljedeće izdanje su već u toku, te pozivaju sve zainteresovane da se prijave po promotivnim cijenama.

Porodični festival - Promocija zdravih životnih stilova

Poseban značaj u ovoj sezoni imao je Porodični festival, koji je okupio više od 1.000 posjetilaca iz regiona, pružajući porodicama priliku da uživaju u prirodi, ali i da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka o zdravim životnim navikama. Ovaj događaj postao je simbol našeg truda da promovišemo zdrav način života i zajedništvo kroz boravak u prirodi.

Ekološke akcije - Očuvanje planine na prvom mjestu

Održivost i ekologija ostaju ključni prioriteti za planinu. Organizovali su akciju čišćenja planine, u kojoj su radnici Olimpijskog centra Jahorina zajedno sa volonterima čistili Jahorinu. Ova aktivnost predstavlja dugoročnu posvećenost očuvanju prirode i sigurnosti planinskog okruženja.

Ski centar Igrišta - Novi početak za razvoj regije

S ponosom ističu da su nakon 40 godina, ponovo otvorili ski centar Igrišta u Vlasenici, čime su krenuli novu eru razvoja ove regije. Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su mnogi ugledni gosti, uključujući predsjednika RS Milorada Dodika, kojem duguju zahvalnost za kontinuiranu podršku.

Dok zatvaraju vrata uspješne ljetne sezone, intenzivne pripreme za zimsku sezonu već su u punom jeku.

Poseban novitet je otvaranje potpuno novog ski-lifta "Trnovo", novih ski staza, jezera Prača, spajanje rasvjetom staza Poljice sa stazama Prača, koji će dodatno obogatiti ponudu i omogućiti skijašima još bolje iskustvo na stazi.

Nova pretprodaja ski-karata počinje 2. oktobra, a svi koji svoje karte kupe preko sajta moći će ostvariti popust od 10%.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba