Pizza je omiljeno jelo mnogih, velikih i malih, a najukusnija je uvijek ona pripremljena kod kuće. Slijedite ovaj jednostavan recept i za svega pola sata vašom će kućom zamirisati neodoljiv miris domaće pečene pizze.
Sastojci:
500 grama tijesta za pizzu
400 grama paradajza
160 grama tune u maslinovom ulju
200 grama mozzarella sira
5 komada zelenih maslina
5 komada crnih maslina
1 glavica luka
4 žlice maslinovog ulja
0.25 žličice soli
1 prstohvat papra
Priprema
1.
Operemo paradajz i narežemo ga na male komadiće. Luk ogulimo, operemo i sitno nasjeckamo. Izvadimo košpice iz zelenih maslina i narežemo ih na kolutove. Mozzarellu narežemo na tanke kriške. Konzervu tune otvorimo i ocijedimo višak ulja.
2.
Stavimo lonac na peć u kojem zagrijemo tri kašike ulja. Dodamo paradajz, polovicu tune iz konzerve, sol i papar. Na srednje jakoj vatri kuhamo otprilike pet minuta, a zatim pustimo da se umak ohladi.
3.
Pećnicu zagrijemo na 220 stupnjeva. Tijesto za pizzu razvučemo do ruba namazanog protvana. Po tijestu ravnomjerno rasporedimo ohlađeni umak, ali pripazimo da ostavimo centimetar praznog ruba. Po umaku rasporedimo kriške mozzarelle. Posipamo sjeckanim lukom, zelenim maslinama i preostalom tunom iz konzerve. Na vrhu rasporedimo crne masline.
4.
Pizzu pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta. Pečenu pizzu narežemo i poslužimo još toplu.
Savjet
Za pripremu pizze trebat će dizano tijesto. Tijesto možemo kupiti ili pripremiti sami.