Količina sastojaka u ovom receptu će biti dovoljna za osam ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat i pol.
Sastojci:
2 kg mandarina, 5 šoljica šećera, 6 šoljica vode, 3 kašike soka od limuna
Priprema:
Ogulite i očistite mandarine te ih podijelite u dvije skupine. Odstranite bijele dijelove i sve niti s kožice te svaki dio prerežite na pola. Očistite koštice ako ih ima.
Uzmite gazu te u nju stavite koštice i kožicu. U veliku posudu stavite vodu, zagrijte je te dodajte mandarine, šećer, limunov sok i gazu u kojoj se nalaze koštice i korica.
Miješajte dok se šećer ne otopi. Pojačajte plamen dok sve ne proključa. Smanjite plamen i na laganoj vatri kuhajte otprilike sat vremena, bez poklopca. Ponekad lagano promiješajte. Ugasite plamen i ostavite marmeladu 10 minuta da se hladi. Izvadite gazu s košticama i koricom. U tegle izlijte smjesu, pričekajte da se ohlade pa dobro zatvorite.