Ukoliko želite prefin slatkiš koji je brzo gotov i to još bez pečenja, ova rafaelo torta je savršen izvor za vas.
Sastojci:
Za koru:
- petit beurre keksi (oko 10 komada)
- oko 100 ml mlijeka
Krema:
poster
- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 g kiselog vrhnja
- 150 g šećera u prahu
- 200 g mljevenog keksa
- 200 g kokosova brašna
- 100 g bijele čokolade
Priprema:
Umutite slatko vrhnje pa dodajte kiselo vrhnje i šećer u prahu te umutite. Odvojite smjesu u dva dijela. Prvoj dodajte mljeveni keks, a drugoj otopljenu bijelu čokoladu i kokos.
Promiješajte lagano, ali temeljito. Kekse lagano potopite u mlijeko pa ih posložite na dno kalupa. Dodajte kremu s keksom pa kremu s kokosom. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se stisne u hladnjaku minimalno dva sata. Dekorirajte po želji.