recept

Ruska pita sa kupusom

Autor: Žene.ba
FOTO: Shutterstock
Ruska pita sa kupusom je drugačija od svih koje ste probali, prepuna fila.

Sastojci:

3 kašike putera ili više po ukusu
1 mala glavica kupusa, sitno isjeckana
3 tvrdo kuvana jaja, oljuštena i isjeckana, ili više po ukusu
3 grančice sveže mirođije, sitno isjeckane
soli po ukusu
2 lista lisnatog tijesta sa kvascem
1 jaje, umućeno

Recept za rusku pitu sa kupusom:

Kako bite napravili rusku pitu sa kupusom rastopite puter u tiganju na niskoj vatri. Dodajte kupus i dinstajte dok ne omekša, ali pazite da ne porumeni, oko 30 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, 10 do 15 minuta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Ohlađeni kupus pomiješajte sa tvrdo kuvanim jajima i mirođijom. Začinite solju. Obložite kalup za pitu sa 1 listom lisnatog tijesta. Dodajte fil od kupusa, ostavljajući malo prostora oko ivice, prenosi Mondo.

Pokrijte drugim listom lisnatog tijesta i spojite ivice. Odozgo premažite razmućenim jajetom. Pecite u zagrijanoj rerni do zlatno smeđe boje, 40 do 45 minuta. 

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba