kreativne ideje

Par iz BiH imao vjenčanje na motoru

Autor: Žene.ba
Foto: Azra.ba
Kao i uvijek, stalno istražujemo nove zanimljive priče i ideje kreativnih ljudi unutar naše države. Tako donosimo priču o vjenčanju, koje rijetko imamo priliku vidjeti na našim prostorima.BiH

Iako su velika vjenčanja tradicionalna širom svijeta, pa tako i u BiH, sve više mladih parova odlučuje se za manje i privatnije proslave.

Jedno od takvih unikatnijih vjenčanja napravili su Lamija Radončić i Haris Delić, mladi par arhitekti sa posebnom strašću prema motorima, prirodi i putovanjima. Oni su za Azra magazin otkrili sve detalje o njihovom uzbudljivom načinu života, kreativnom vjenčanju i braku.

Upoznali su se još kao studenti, davne 2008. godine u sarajevskom biker baru, a tada nisu ni slutili šta će sve zajedno ostvariti.

"Već tada smo znali da nas spaja dosta zajedničkih interesovanja, kao što su muzika koju volimo slušati, društvo sa kojim smo se družili, način života i životni stavovi, jednaki pogledi na svijet i budućnost. Tada nismo bili svjesni, niti smo planirali da ćemo danas imati zajednički biznis", objašnjava Radončić.

Kako kažu, nikada nisu željeli preozbiljno vjenčanje i nisu ga pretjerano planirali.

"Generalno nismo tipovi koji planiraju, poprilično smo spontani oboje. Oduvijek smo znali da će naše vjenčanje biti opušteno i zabavno bez pravila, baš onako kako nama odgovara", rekli su Haris i Lamija te dodaju da su željeli taj dan iskoristiti za sebe i bližu porodicu.

Lamija je odlučila posebnu pažnju posvetiti svom izgledu za taj dan, željela je da se ugodno i lijepo osjeća, a sve to bilo je potrebno prilagoditi vožnji na motoru. Jedan od najzanimljivijih detalja bio je njen dugi veo koji je nosila preko kacige.

"Pripreme su bile opuštene po principu “sam svoj majstor”. Šminka i frizura su morale biti lako popravljive zbog kacige. Odmah sam znala da tradicionalna vjenčanica ne dolazi u obzir. Odlučila sam se za jednostavno bijelo odijelo jer je daleko funkcionalnija i prihvatljivija opcija kada se uzme u obzir da sam odlučila da ću voziti motor. Vožnja motora u štiklama je već bio dovoljan izazov", našalila se Radončić.

S obzirom da oboje voze motore već osam godina, ovom idejom nisu pretjerano iznenadili bliske ljude. Ipak, ispisali su jednu neobičnu priču, koja je izazvala posebnu pažnju okoline.

"Prijatelji i porodica nisu bili posebno iznenađeni, znali su da u toj priči motori moraju imati svoju ulogu, ali smo primijetili iznenađene poglede, pozitivne reakcije i komentare naših sugrađana dok smo se vozili", zaključili su Haris i Lamija.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba