Praćenje trendova

Kako postati ‘cool’ u očima svog tinejdžera?

Autor: Žene.ba
FOTO: Ilustracija
Praćenje trendova koje tinejdžeri slijede nije samo stvar skakanja s jednog trenda na drugi. Radi se o dubljem razumijevanju njihovih interesa, vrijednosti i načina na koji se izražavaju.

Kako biste u njihovim očima bili "cool" ili trendi, potrebno je da znate njihove interese, da ste u toku sa onim što je sada aktuelno u svijetu tinejdžera, te da pri biranju poklona za njih pobrinete se da budu zaista personalizovani, odnosno nešto po čemu će shvatiti da ih dobro poznajete i da ste im bliski.

Tehnološki dodaci
Razmotrite tehnološke poklone koji će uvijek biti “cool” za svakog tinejdžera i zadovoljiti njihovu radoznalost prema novim gadgetima ili im dopustite da sami odaberu što im je potrebno.

Modni Hitovi
Modni trendovi često igraju ključnu ulogu u životima tinejdžera. Razmislite o poklonu koji odražava njihov stil. Putem društvenih mreža je danas najlakše pronaći razne modne influensere koji vam lako mogu uputiti šta je IN, a sigurno neke od njih prate i vaši tinejdžeri

Poticati kreativnost
Dajte im alate da izraze svoju umjetničku stranu i podržite ih u njihovim kreativnim nastojanjima. Ako su izrazili želju za upisivanjem plesa ili nekog sporta, pokažite im da imaju vašu podršku. Također, pokažite interesovanje za njihove aktivnosti kroz aktivno slušanje o onome što im je važno.

Iskustva
Ovo su vrste poklona koje će vam pomoći stvoriti posebne trenutke zajedno i produbiti vaš odnos. Razmislite o njihovim interesima i strastima kako biste odabrali iskustvo koje će ih zaista oduševiti. Poklonite im nezaboravni dan u Karting Areni ili detektivsku igru u Escape Roomu koji će njima i njihovim prijateljima pružiti ogromnu količinu sreće i zabave.

Prvo kozmetičko uređivanje
Ako vaša tinejdžerica ili tinejdžer žarko žele isprobati neki neinvazivni kozmetički tretman, pravo je vrijeme da im za sljedeću priliku poklonite kozmetički centar kako bi isprobali prvu masažu, šminkanje, farbanje kose, manikuru, pedikuru ili neki drugi tretman po želji. Oni će se osjećati sjajno, a vi ćete biti zadovoljni jer ste im priuštili nezaboravan poklon.

“Cool roditelji”
Biti “cool” u očima svog tinejdžera nije samo pitanje površnog gesta ili materijalnih poklona. Radi se o investiranju vremena, razumijevanju njihovih svjetonazora i pokazivanju da ste prisutni u njihovim životima. Trendovi dolaze i odlaze, ali veza koju gradite s njima ostaje. Povezivanje putem razumijevanja i pametni izbori poklona pokazat će im da ste osoba na koju se mogu osloniti, ne samo kao roditelj, već i kao neko ko razumije njihov svijet i podržava njihove strasti.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba