Celebrity

9 nevjerovatnih rekorda društvenih mreža

Autor: Žene.ba
9 nevjerovatnih rekorda društvenih mreža

Posljednjih 9 godina, 30. juna obilježava se Svjetski dan društvenih mreža. Ideja o obilježavanju dana društvenih mreža rodila se u redakciji Mashable 2010. godine, a veoma se brzo proširila diljem svijeta.

Iako su društvene mreže relativno mlad fenomen, već su ostvarile impresivne brojke i postavile nevjerovatne rekorde. Uostalom, tko danas može zamisliti život bez Facebooka, Instagrama, Twittera i drugih društvenih mreža.

Prikupili smo nekoliko zanimljivih rekorda vezanih uz društvene mreže.

Objava s najviše lajkova na Instagramu

Rekord je punih godinu dana držala Beyonce s objavom svoje posljednje trudnoće. No, s trona ju je skinula jedna od sestara Kardashian, Kylie Jenner kad je u veljači 2018. objavila rođenje svoje kćeri Stormi. Trenutno slika ima gotovo 18 milijuna lajkova.

Objava s najviše lajkova na Twitteru

Bivši američki predsjednik Barack Obama može se pohvaliti s brojnim pratiteljima na Twitteru, a njegov citat Nelsona Mandele koji je objavio tijekom nereda u Charlottesvilleu prošle godine dobio je više od 4,5 milijuna lajkova i gotovo 1,7 milijuna retviteva.

Prvi video na YouTubeu

Prvi video koji je ikad objavljen na YouTubeu traje samo 19 sekundi i prikazuje suosnivača YouTubea, Jaweda Karima u zoološkom vrtu. Video je do sad prikupio impresivnih 51 milijun pregleda u 13 godina koliko je dostupan za pregled.

Najviše pratitelja na Twitteru

Iako su se tijekom godina na listi najpraćenijih izmjenjivale razne poznate osobe, u posljednje vrijeme na tronu najpraćenije uvjerljivo se nalazi američka pjevačica Katy Perry s nevjerojatnih 109 milijuna pratitelja. Slijede kanadski pjevač Justin Bieber sa 106 te bivši američki predsjednik Barack Obama sa 103 milijuna. Zanimljivo je istaknuti i kako je najpraćeniji poduzetnik na Twitteru osnivač Microsofta, Bill Gates s neštoviše od 46 milijuna pratitelja.

dnevnik.hr