revija modne kuće Schiaparelli

Adriana Lima se vratila na modnu pistu

Autor: Žene.ba
Adriana Lima se vratila na modnu pistu
FOTO: Schiaparelli

Brazilski supermodel Adriana Lima (43) prekinula je svoje šestogodišnje pauziranje od modne piste kako bi se pojavila na Schiaparellijevoj reviji ženske odjeće za proljeće/ljeto 2025. na Sedmici mode u Parizu, održanoj 26. septembra.

“Poslije perioda koji sam posvetila mojoj djeci, bilo je sjajno ponovo kročiti na modnu pistu“, izjavila je Lima. “A povratak uz prijatelje iz Schiaparellija učinio je taj trenutak još posebnijim!“

Manekenka se 2023. preselila iz Miamija u Los Angeles kako bi više vremena provodila sa svojom djecom. Ima dvije kćerke iz braka s bivšim srbijanskim košarkašem Markom Jarićem, Valentinu (14) i Siennu (12), a augustu 2022. dobila je sina Cyana sa sadašnjim partnerom Andreom Lemmersom, uz to pomažući u odgoju njegovo dvoje djece iz prethodne veze.

Ponovo „anđelica“?

Adriana Lima je obnovila saradnju sa svojom dugogodišnjom menadžerskom agencijom, The Society Management, koja ju je zastupala tokom vrhunca njene karijere, prenosi Gracija.ba

Brazilska ljepotica postala je globalno poznata kao jedan od najpoznatijih modela Victoria’s Secreta, a 2018. godine najavila je povlačenje iz brenda nakon skoro dvije decenije saradnje. Na Schiaparellijevoj reviji pridružile su joj se kolegice Kendall Jenner, Irina Shayk i Candice Swanepoel, također bivše “anđelice” Victoria’s Secreta.

Inače, ovaj poznati brend donjeg rublja ponovo okuplja neke od svojih najslavnijih modela u oktobru, kada u New Yorku organizira svoju prvu modnu reviju nakon velikih promjena koje su započele 2019. godine. Među očekivanim povratnicama su manekenke poput Tyre Banks i Gigi Hadid. Sprema li se Adriana Lima ponovo nositi svoja anđeoska krila? Ostaje nam da pričekamo i saznamo.