Celebrity

Ambasadorica #MeToo pokreta optužena za seksualno zlostavljanje

Autor: Žene.ba
Ambasadorica #MeToo pokreta optužena za seksualno zlostavljanje

Svi koji znaju nešto o #MeToo pokretu, znaju i ko je Asia Argento, talijanska glumica s karijerom u Hollywoodu koja je jedna od prvih koja je javno istupila i progovorila o seksualnom zlostavljanju producenta Harveya Weinsteina. Kako prenosi New York Times, Asia Argento je optužena da je “novcem ušutkala” mladog glumca koji ju je optužio da ju je seksualno zlostavljala prije 5 godina, u doba kada je bio maloljetan.

Prije manje od godinu dana, zahuktala se afera Weinstein , a jedna za drugom, redale su se slavne holivudske glumice koje je notorni producent pokušao, ili uspio seksualno napasti. Jedna od prvih hrabrih glumica koje su istupile u javnost, prvenstveno New York Timesu, je upravo Asia Argento koja ga je optužila za silovanje.

ASIA ARGENTO 2

Informacija je procurila kada je anonimni pošiljatelj New York Timesu poslao povjerljive dokumente koji pokazuju da je Asia Argento prije nekoliko mjeseci bila optužena za seksualno zlostavljanje mladog muškarca. Po dokumentima, talijanska glumica je 2013. u hotelskoj sobi u Kaliforniji napastvovala mladog glumca i muzičara, Jimmyja Bennetta kada je imao 17 godina, što znači da je bio maloljetan. Namamila ga je u svoju hotelsku sobu, natjerala ga da pije alkohol, prije nego što ga je seksualno napastvovala.

ASIA ARGENTO 3

Podsjetimo se, upravo je Asia Argento ove godine se na ceremoniji filmskog festivala u Cannesu Asia obratila javnosti u vezi seksualnog zlostavljanja.

Cijela je ova priča tragična s obje strane, strane žrtve i strane zlostavljača, a neki od komentara koje se već sada mogu čuti su: “Kako neko može optužiti nekoga za seksualno zlostavljanje, kada je i sam seksualno zlostavljao nekog drugog?”

Iako je takvo razmišljanje nekima primamljivo, ono što ne treba zaboraviti jest da su napadači i dalje napadači, a žrtve su i dalje žrtve.

Cosmopolitan.hr