U Španiji

Amber Heard nakon izgubljene parnice s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom odabrala novi početak

Autor: Žene.ba
Amber Heard nakon izgubljene parnice s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom odabrala  novi početak
Foto: Amber Heard

U madridskoj četvrti El Viso, Američka glumica Amber Heard proslavila je svoj 38. rođendan uz nezaboravan događaj, kada je orkestar mariachija zasvirao pod prozorom usred dana.

Nakon što je izgubila važno sudsko suočavanje s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom, Amber Heard izgleda kao da je nestala s radara. Na njezinoj filmskoj karti nema najavljenih projekata, a pozorišne uloge u Europi nisu u ponudi. Čini se da se posljednjih godina, nakon preseljenja u Madrid, potpuno posvetila majčinstvu svoje kćerkice Oonagh, koja je nedavno proslavila svoj treći rođendan.

O povratku u Sjedinjene Države očito niti ne razmišlja, jer je u Madridu posjećuju otac David Clinton Heard i rijetki prijatelji, a s njom živi dadilja koja joj pomaže u brizi oko kćerke. Pred kraj prošle godine pripremala se, doduše, za nastup na Njujorškom maratonu, ali je na madridskom asfaltu povrijedila kuk, zbog čega je na kraju nastup na toj utrci morala otkazati, a nekoliko mjeseci se od povrede oporavljala i kretala uz pomoć štaka.

Iako su mnogi bili uvjereni kako će je gubitak parnice protiv Johnnyja Deppa i finansijski dotući, to se očito nije dogodilo, jer Amber Heard živi u kući čija se vrijednost procjenjuje na više od 1,7 miliona eura, a čini se da joj u životu - osim filmskih i televizijskih uloga - baš ništa ne nedostaje.

Mjesecima su, naime, trajali pregovori njezinog advokatskog tima s pravnim zastupnicima Johnnyja Deppa oko odštete zbog klevete koju će glumica isplatiti bivšem, koji je na kraju pristao na milion dolara, deseterostruku manju cifru od dosuđene.

S druge strane Španija je bila logičan odabir za preseljenje, jer rođena Teksašanka odlično govori španski, a madridsku adresu je prijavila kao svoje i kćerkino prebivalište.

Nije tajna da je glumica završetak suđenja dočekala iscrpljena, razočarana i u velikom stresu zbog presude kakvu nije očekivala, te je jedva dočekala napustiti Sjedinjene Države. Europu je odabrala jer na starom kontinentu ima mnogo više privatnosti nego u Americi. A posljednji put je na crvenom tepihu u društvu ljudi iz svijeta filma viđena lanjskog ljeta u Italiji, na Filmskom festivalu u Taormini, čija je bila specijalna gošća.