Celebrity

Anna Wintour otkrila što nikada ne smijete odjenuti na razgovor za posao

Autor: Žene.ba
Anna Wintour otkrila što nikada ne smijete odjenuti na razgovor za posao

Ko god vam kaže da odijelo ne čini čovjeka, zaboravlja jednu bitnu stvar - upravo vaša odjeća pomoći će drugima da u sekundi steknu prvi dojam o vama. Zato je jako važno obratiti pozornost na odjevnu kombinaciju koju planirate odjenuti za intervju za posao.

No kao da samo traženje posla nije dovoljno stresno, razinu stresa vam može podignuti i razmišljanje o tome što biste trebali odjenuti da ostavite dobar dojam na ljude koji vas vjerojatno susreću prvi put. A ako pitate najmoćniju ženu modnog svijeta, postoje stvari na koje posebno morate obratiti pažnju.

U videoserijalu pod nazivom "Go Ask Anna" modna urednica je odgovorila na zanimljivo pitanje jedne čitateljice - što odjenuti na razgovor za posao u Vogueu?

"Zanimljivo je vidjeti što ljudi odijevaju kada dolaze na intervju za posao. Ponekad vam se čini da su stavili na sebe odjeću koju su to jutro kupili ili možda večer prije. U svakom slučaju, riječ je o odjeći koja nikako ne pristaje njihovoj osobnosti. Svi bi trebali zapamtiti jednu stvar - bez obzira dolazite li na razgovor u Vogue ili bilo gdje drugdje, morate vjerovati sebi. Mi ne želimo zaposliti vašu odjeću. Ona neće obavljati posao umjesto vas. Odjeća - to ste vi", istaknula je dugogodišnja urednica Voguea.

Kako bi dodatno objasnila na što točno misli, prisjetila se i jednog posebno zanimljivog intervjua.

"Uvijek se sjetim mladića koji je na razgovor došao u haljini i s torbom, a ja sam mu dala posao istog trenutka", ispričala je Wintour.

https://www.youtube.com/watch?v=rq_josCm754

Index.hr