Celebrity

Arianin grandiozni plagijatorski gaf

Autor: Žene.ba
Arianin grandiozni plagijatorski gaf

Izvođač RuPaulovog Drag Racea Farrah Moan izjavio je na Twitteru spornu fotografiju sebe u dragu i Ariane u svom videu ”7 Rings” uspoređujući kostime i optužujući pop zvijezdu i njezin tim za kopiranje stila. ”Ariana bi mi trebala dati dio tih 10 miliona budući je svom timu dizajnera doslovno poslala sliku i platila im da kopiraju moj look”, napisao je Farrah. ”Valjda je krađa od queer umjetnika radi zarade ok”.

https://twitter.com/farrahrized/status/1169356947780358144

Prisjetimo se: u tužbi se tvrdi da su muzičarka i brend razgovarali o partnerstvu, ali posao je navodno propao jer je Forever 21 koristio njene fotografije za “neovlaštenu marketinšku kampanju” i unajmio manekenku koja sliči Ariani Grande. Forever 21 rekao je New York Timesu da ”osporava navode iz tužbe, ali ne može dalje komentirati zbog čekanja na parnicu.” te kako je ”tvrtka zagovornica umjetnice i da je surađivala s njenom licencom u posljednje dvije godine”. Nadaju se da bi mogli ”naći obostrano sporazumno rješenje radi nastavka suradnje u budućnosti”. Navod vrlo sličan onome za što Farrah Moan optužuje Grande.

https://www.instagram.com/p/B2CQq9pnMa1/?utm_source=ig_embed

Kontroverza tu ne završava. Pas čuvar modne industrije, Diet Prada nedavno je objavio moodboarde albuma Sweetener, za koje je zaslužno, prema tvrdnjama Instagram računa više dizajnera kojima se Arianin tim obratio da naprave kostime za turneju. ”Ako vam je ikad bio potreban dokaz da je Ariana Grande prisvojila crnačku estetiku, sve je ovdje”, napisali su. Objavljeni moodboardi prikazuju više slika Rihanne i Ciare, kao i rublje u sado-mazo stilu koje je stvorila neovisna dizajnerica Yeha Leung iz Creepy Yehae koje navodno izgledaju vrlo slično crvenom looku koji je Ariana nosila tijekom turneje. Mnogi su od nas naučili, na ovaj ili onaj način, da kamen može baciti samo onaj tko je uistinu bez grijeha. Gđicu Grande do sad je ta lekcija zaobilazila, no čini se kako ju je naučila na teži način, ispavši prilično licemjernom.

Elle.hr