Intrigantni detalji

Avril Lavigne je sinoć nastupala u pulskoj Areni, a mi smo se prisjetili početaka njene karijere

Autor: Žene.ba
Avril Lavigne je sinoć nastupala u pulskoj Areni, a mi smo se prisjetili početaka njene karijere
Foto: Instagram

Avril Lavigne, kantautorica koja je na početku svoje karijere ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao "najmlađa solo izvođačica na vrhu britanske ljestvice", trenutno promoviše sedmi studijski album pod nazivom "Love Sux". Na ovom albumu se vraća svojim punk-rock korijenima, a jedna od popularnih pjesama s albuma je "Bite me". Zanimljivo je da na albumu gostuje njen dugogodišnji prijatelj Travis Barker, poznati bubnjar američkog benda "Blink-182" i suprug Kourtney Kardashian, te njegov kolega Mark Hoppus, basist i pjevač istog benda.

Avril Lavigne je bila izuzetno aktivna u muzičkoj industriji sve do 2014. godine, kada je, nedugo nakon svog 30. rođendana, oboljela od lajmske borelioze. Ova bolest, koju prenose krpelji, može imati ozbiljne posljedice i zahtijeva dugotrajno liječenje. Zbog oporavka od bolesti, Avril se morala potpuno povući sa scene. Opisujući svoje iskustvo 2019. godine za The Independent, izjavila je: "Jedan jedini ugriz kukca koji ti može opako naštetiti. Ljudi nisu svjesni da se to mora liječiti gotovo odmah."

Nakon potpunog oporavka, Avril se vratila muzici, a inspiracija za naziv svog posljednjeg albuma, "Love Sux", dolazi iz česte izreke vezane uz prekide veza, što odražava njezino lično iskustvo u turbulentnim ljubavnim odnosima. Iza nje su bila burna ljubavna previranja, uključujući dva neuspjela braka i niz bivših partnera. Među njima su američki glumac Wilmer Valderrama, reality zvijezda Brody Jenner, egipatsko-američki milijarder Faye Resnick, te Mod Sun, producent njenog sedmog albuma čije je pravo ime Derek Smith. Također je bila u vezi s američkim reperom Tygom.

Njen život i karijera bili su obilježeni izazovima, ali Avril Lavigne je uspjela prevladati teškoće i vratiti se muzici jača nego ikad, što dokazuje njezin posljednji album i svjetska turneja koja je slijedila.

Kantautorica bez pardona prekida vezu kad zaključi da "to nije to". Neuhvatljiva je, živi svoje pjesme pa zato ne čudi što je teško zadržati ako veza prestaje biti autentična, snažna i poticajna.

"Definitivno sam prošla kroz svoju iscrpljujuću fazu sa svojim albumom "Love Sux". Sada ću se samo fokusirati na sebe. Preselit ću se u Malibu, izgraditi vlastiti život i neću čekati muškarca da to učini umjesto mene. Definitivno se osjećam kao da sam dobila vjetar u leđa," rekla je pjevačica svojedobno u podcastu "Call her daddy".

Njena prva ljubav početkom 2000-tih bio je gitarist pratećeg benda Jesse Colburn sve dok 2004. nisu prekinuli, a on je potom napustio grupu. Uslijedila je veza s prvim suprugom, kanadskim muzičarem Deryck Whibley, za kojeg se udala 2006. na privatnoj ceremoniji u Kaliforniji. Razišli su se poslije tri godine braka.

"Zajedno smo bili šest i po godina. Prijatelji smo od moje 17. godine, počeli smo izlaziti s 19 i vjenčali smo se kada sam imala 21 godinu. Zahvalna sam na vremenu koje smo proveli zajedno i na prijateljstvu koje i dalje traje," izjavila je tada pjevačica za People. Dodajmo i to da su u junu ove godine zajedno nastupili na koncertu u sklopu njene turneje u Las Vegasu. Pjevali su hit njegovog punk-rock benda Sum 41, "In Too Deep" i razgalili publiku.

U drugog supruga, sunarodnjaka i muzičara Chada Kroegera zaljubila se početkom 2012., kad su radili na njenom petom studijskom albumu "Avril Lavigne". Zaprosio je dijamantnim prstenom od 14 karata, vjenčali su se u julu 2013. na jugu Francuske, no ni taj brak nije bio dugog vijeka. Razveli su se 2015. godine, a kako to obično biva u svijetu slavnih, pravi razlog nikada nije otkriven.

Afera s producentom Mod Sunom počela je zahvaljujući njenom posljednjem albumu "Love Sux", u muzičkom studiju početkom 2021. godine. Nakon nešto više od godinu dana veze, zaprosio je u Parizu. "Bila je to savršena, romantična prosidba koju sam ikada mogla poželjeti. Bili smo na brodu na rijeci Seini. Imali smo violinistu, šampanjac i ruže. Činilo se kao da je vrijeme stalo", rekla je Lavigne za People. Međutim ni Mod Sun nije je uspio zadržati. Prekinula je zaruke zbog afere s američkim reperom Tygom. I s njim je uživala u francuskoj prijestolnici, ali i na Sedmici mode, a bili su i na partyju Leonarda DiCaprija.

Međutim, poslije tri i po mjeseca neobavezne veze, reper i kantautorica su u maju 2023., prekinuli. Pokušali su opet u oktobru prošle godine, ali ni tada se nisu mogli naći na istoj talasnoj dužini. Taj prekid bio je, čini se, konačan. Ili ipak nije? Pjevačica je sredinom maja izbjegla odgovoriti Alexu Cooperu, voditelju podcasta "Call her daddy" s kim se sada viđa.

US Magazine prenosi da je umjesto jasnog odgovora, pričala o vezama općenito. Dosad je po tom pitanju bila otvorena: možda naziv njenog novog albuma sugeriše da za sada nije spremna za nove ljubavne početke? Ili nazivom "Love Sux" vješto skriva vezu s jednom od najatraktivnijih američkih repera?