Margot Robbie

'Barbie' konačno progovorila o nominacijama za Oscara: 'Nema razloga da budeš tužan'

Autor: Žene.ba
'Barbie' konačno progovorila o nominacijama za Oscara: 'Nema razloga da budeš tužan'
Margot Robbie / FilmMagic

Margot Robbie konačno je progovorila o ovogodišnjim nominacijama za Oscara.

Nakon što su objavljene nominacije, mnogi fanovi bili su ljuti što Margot nije nominovana u kategoriji za najbolju glumicu zbog uloge u filmu Barbie, a Greta Gerwing za najbolju režiju. Sada je Margot, koja je producirala i imala glavnu ulogu u filmu, govorila o tome, prenosi Index.

"Nema razloga da budeš tužan kad znaš da si ovako blagoslovljen", rekla je australska glumica na SAG projekciji Barbie, piše Deadline.

Iako Margot i Greta nisu bile nominovane za najbolju glumicu i najbolju režiju, film ima osam nominacija, među kojima je i ona za najbolji film.

"Očito mislim da bi Greta trebala biti nominovana za režiserku, jer ono što je ona napravila, je stvar koja se događa jednom u karijeri, jednom u životu, stvarno je tako. Ali bila je nevjerovatna godina za sve filmove", rekla je Robbie.

Uprkos izostavljenim nominacijama, Margot kaže da je ekstatično što film ima puno nominacija. Ryan Gosling je nominovan za najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu Kena, dok je America Ferrera nominovana za najbolju sporednu glumicu za ulogu Glorije u filmu. Ostale nominacije uključuju dizajn produkcije, dizajn kostima i najbolji adaptirani scenarij.

96. dodjela Oscara održat će se 10. marta.