Celebrity

Bebe Rexha nije jedina: Dizajneri su zbog "debljine" odbijali Beyonce i Kim K

Autor: Žene.ba
Bebe Rexha nije jedina: Dizajneri su zbog "debljine" odbijali Beyonce i Kim K

Pjevačica Bebe Rexha ove je sedmice šokirala javnost svojim videom na Instagramu u kojem je otkrila da su je mnogi poznati dizajneri odbili odjenuti za dodjelu nagrada Grammy jer je "predebela".

Pjevačicu koja nosi konfekcijski broj 40 i koja je ove godine prvi put nominirana za prestižnu muzičku nagradu to je uznemirilo pa je odlučila javno prozvati poznate dizajnerske kuće za nametanje iskrivljenih standarda ljepote.

No Rexha nije jedina slavna dama koja se suočila s ovim problemom. Vjerovali ili ne, kroz isto su prošle i Beyonce te Kim Kardashian za koje se dizajneri danas tuku kako bi ih odjenuli.

Naime, početkom 2000-ih kada su Destiny's Child žarile i palile muzičkom scenom morale su se same snaći oko outfita jer nisu zadovoljavale standarde poznatih dizajnera.

"High-end brendovi su u to vrijeme odbijali oblačiti crnkinje s oblinama. Same si nismo mogle priuštiti dizajnerske komade. Moju mamu su izbacili iz svih showrooma, pa nam je ona sama odlučila šivati odjeću", prisjetila se Beyonce u svom govoru kada je primila CFDA nagradu za modnu ikonu 2016. godine.

Obline su stvarale probleme i Kim Kardashian i to do 2013. godine, kada ju nijedan dizajner nije htio odjenuti za snimanje za Elle, dok se danas pojavljuje u kampanjama nekih od najvećih modnih kuća, poput Balmaina, i prima poklone od Chanela.

Još neke od slavnih dama koje su se tijekom karijere suočile s istom problemom te o njemu javno progovorile su Ashley Graham, Khloe Kardashian, Jennifer Hudson, Melissa McCarthy i, nažalost, još mnoge druge.

Index.hr