Celebrity

Beyonce je objavila svoj režim prehrane na YouTubeu i nutricionisti nisu presretni

Autor: Žene.ba
Beyonce je objavila svoj režim prehrane na YouTubeu i nutricionisti nisu presretni

U videozapisu s YouTubea objavljenom prije dvije sedmice (trenutno je pregledan gotovo dva miliona puta), Beyoncé je otkrila obožavateljima kako je došla u formu za Coachellu 2018. Pjevačica je otkrila kako je 44 dana slijedila plan Macro Borgesa kako bi izgubila težinu te se udružila s autorom knjige nutricionističkog plana od 22 dana kako bi promovirala restriktivnu prehranu koja se temelji na veganskom režimu – no, ne slažu se svi nutricionisti s tom idejom.

https://www.youtube.com/watch?v=1qv_D7OSQrA

Video pod naslovom Prehrana od 22 dana, Beyoncé započinje stajanjem na vagu, kaže kako je to ‘noćna mora svake žene’ i objašnjava da ima ‘dug put pred sobom’. “Ponovo sam na pozornici nakon što sam rodila blizance. Bila sam žena koja se osjećala kao da moje tijelo nije moje”, kaže pjevačica prije nego što su ona i Borges započeli s programom.

https://www.instagram.com/p/B04xKB5nthJ/?utm_source=ig_embed

Plan za 22 dana u osnovi je prehrana koja se 100% temelji na biljnoj hrani te odbacuje nekoliko skupina hrane. U dokumentarcu, na povratku kući, Beyoncé objašnjava: “Bez kruha, bez ugljikohidrata, bez šećera, bez mliječnih proizvoda, bez mesa, bez ribe, bez alkohola … i gladna sam.”

https://www.instagram.com/p/BriVrZ2HKKG/?utm_source=ig_embed

I mi smo kad to čujemo, Beyoncé. “Ovo je stvarno razočaravajuće”, izjavila je nutricionistica Charlotte Stirling-Reed. “Prvo, ova dijeta vrlo je restriktivna; eliminira se većina glavnih skupina namirnica koje nam se preporučuju, a nema objašnjenja o alternativama koje bi mogli ponuditi. Na primjer, oni koji uklanjaju mliječne proizvode trebaju zamijeniti hranjive tvari koje možete pronaći u mliječnoj hrani – poput kalcija, joda, vitamina skupine B – istim hranjivim tvarima iz druge hrane – poput obogaćenog biljnog mlijeka, orašastih plodova i sjemenki, leće i mahunarki – svaki dan. Oni koji ga slijede riskiraju da postanu anemični i da im nedostaju energije.”, objasnila je Charlotte.

Dijeta je svakako pretjerano restriktivna te stručnjaci upozoravaju kako se osjećaj gladi ne smije ignorirati, budući da je to način na koji nam naše tijelo daje signal upozorenja.

Elle.hr