Pjesma posvećena MATTY HEALYu?

Bivši dečko Taylor Swift konačno odgovorio na oštre stihove njene popularne pjesme

Autor: Žene.ba
Bivši dečko Taylor Swift konačno odgovorio na oštre stihove njene popularne pjesme
Foto: Instagram

Bivši momci pjevačice Taylor Swift često su bili inspiracija za njene pjesme, a na novom albumu "The Tortured Poets Department" navodno se nalaze pjesme koje obožavaoci pretpostavljaju da su nadahnuti Mattyjem Healyjem.

Iako je ljubavna veza Healyja i Swift bila kratka, čini se da je odnos nadahnuo pjevačicu da napiše pjesmu koja se istakla kao jedna od najvećih uspješnica albuma. 

''Oboje su silno ponosni i uzbuđeni zbog ove veze i, za razliku od Taylorine posljednje, koja je namjerno držana podalje od svjetla reflektora, ona želi 'posjedovati' ovu romansu, a ne je skrivati'', govorilo se u maju prošle godine, no već u junu proširila se vijest da je ljubav pukla.

Oni su bili u ljubavnoj vezi i prije desetak godina, no ni druga šansa nije pokazala da je riječ o ljubavi koja bi mogla funkcionisati.

Tih mjesec dana veze ipak je nadahnulo Taylor na stvaranje, a fanovi su prepoznali Healyja u pjesmama 'Fortnight' te 'The Smallest Man Who Ever Lived'.

''U svom odijelu Jehovinog svjedoka/... Pokušao si kupiti neke tablete/ Od prijatelja mojih prijatelja' (engl. In your Jehovah’s witness suit/ You tried to buy some pills/ From a friend of friends of mine)'', napisala je u pjesmi pjevačica aludirajući na prepoznatljiva crna odijela kakva Healy često nosi te na borbu s ovisnošću o drogama.

Kako prenosi DailyMail, sam je Healy u prošlosti otvoreno govorio o svojim problemima s drogom, a poznato je i da su ga mnogi opisivali kao niskog, što je muzičaru smetalo.

Svjestan da je završio u pjesmi popularne pjevačice, Healy je za Entertainment Tonight komentarisao: 'Nisam je baš previše slušao, ali siguran sam da je dobra.'

Osim pjevača, pjesmama su zadovoljni i njegovi bližnji koji su već otprije bili svjesni navike koju Swift njeguje pri pisanju tekstova: ''Matty i dalje ima visoko mišljenje o Taylor, ali svi smo bili nervozni zbog onoga što je rekla na albumu. Mattyjeva porodica bila je zabrinuta da će ga Taylor rastrgati. Matty se borio sa životom pred očima javnosti i jako mu je dobro išlo, ali posljednje što mu treba je da svaki Swiftie na svijetu misli da je negativac.''

Za strane medije progovorila je i Healyjeva tetka: ''Neće ga iznenaditi pjesma. On i ona znaju što se dogodilo. Jako je sretan u svojoj novoj vezi pa sam sigurna da će se usredotočiti na to.''