Zanosna plavuša

Blake Lively otkrila kako balansira između svoje karijere i uloge majke četvero djece

Autor: Žene.ba
Blake Lively otkrila kako balansira između svoje karijere i uloge majke četvero djece
Foto: Vogue

Blake Lively nedavno je dala ekskluzivan intervju za Vogue i to u jednom od najljepših gradova - Rimu. 

Intervju se odvijao u restoranu blizu Španskih stepenica i to u pratnji njene djece. Iako je prvobitno izgledalo da će se susret fokusirati na njenu filmsku karijeru, prisutnost djece donijela je neočekivanu dozu radosti i spontanosti razgovoru.

Blake je otvoreno govorila o svom iskustvu sa režiserom Bazom Luhrmannom, sa kojim je radila na novom broju Voguea.

"Izuzetno volim Baz Luhrmanna. On proslavlja ljubav na način na koji to niko drugi ne radi. Vidim stvari kroz njegovu perspektivu i to je neprocjenjivo."

Na iznanađenje mnogih je otkrila da je jako sramežljiva osoba i da ne voli kameru. 

"Vrlo sam sramežljiva osoba, tako da ne volim raditi foto-sesije. Kada glumim, igram lik. Ne osjećam se posebno ugodno pred kamerom. To je razlog zašto ne želim biti u magazinima. Znam da to nije nešto što bih trebala reći – mislim da je ovo prva naslovnica koju sam radila u posljednje četiri godine. Zato što sam... jednostavno previše sramežljiva."

O svom kreativnom procesu i pisanju

Govorila je o svojoj ljubavi prema kreativnom stvaranju, ističući da preferira rad na postojećim projektima nego početak nečega od nule. "Prazna stranica nije mi toliko uzbudljiva kao početak s nekim skriptama i pronalaženje nečega što su ljudi možda previdjeli. To je kao lov na blago," objasnila je. "Kada vidim blago, onda mogu biti arheolog. Mogu iskopati, oblikovati i pronaći taj 'nešto' te pokazati ljudima njegovu vrijednost."

Blake je također razgovarala o svom privatnom životu i uticaju svoje porodice na nju. Njezina majka, Elaine, često je prisutna u njenom životu i podržava je u svim aspektima, uključujući vrijeme provedeno s djecom. Elaine je uvijek poticala Blake na kreativnost i hrabrost, govoreći joj da „ne može pokvariti stvari“, što je Blake opisala kao važnu podršku koja je oblikovala njen pristup životu i radu.

Kroz razgovor otkrila je i svoju posvećenost porodici, ističući kako balansira između svoje karijere i uloge majke četvero djece. "Moj život je postao intimniji," objasnila je. "Posvetila sam se svojoj djeci u posljednjim godinama i uzimala manje filmskih uloga. Kada su rekli da će Baz raditi, pomislila sam, 'U redu, oduvijek sam željela raditi s Bazom.' Čak i ako je to samo sedam dana snimanja za Vogue, to je još uvijek rad s njim."

Blake Lively, s svojom iskrenošću, strastvenim pristupom i toplinom koju pokazuje u svakodnevnom životu, ostaje jedna od najvećih zvijezda u filmskoj industriji.