Celebrity

Brak slavnih glumaca dug 34 godine koji je započeo nevjerojatnim telefonskim pozivom

Autor: Žene.ba
Brak slavnih glumaca dug 34 godine koji je započeo nevjerojatnim telefonskim pozivom

Ljubav između Jamie Lee Curtis i njezina supruga Christophera Guesta započela je kao u nekoj opičenoj romantičnoj komediji. U proljeće 1984. godine slavna američka glumica listala je Rolling Stone i na stranicama kultnog magazina ugledala lice tada 36-godišnjeg Christophera Guesta.

Iako ga dotad nikad nije vidjela u stvarnosti, prstom je uperila u njegovu sliku i svojoj prijateljici Debri Hillrekla: Ovo je muškarac za kojeg ću se udati. Njezina prijateljica, inače scenaristica i producentica serijala Halloween, susretljivo je dodala: To je glumac Chris Guest, upravo je snimio odličan film 'This is Spinal Tap'. Znam njegova agenta.

Jamie Lee nazvala je njegova agenta, rekla mu da bi voljela izaći s Christopherom i ostavila svoj broj telefona, no Christopher ju nije nazvao.

Nekoliko mjeseci kasnije glumica je večerala u restoranu "Hugo" u West Hollywoodu s prijateljima kad je krajičkom oka spazila Christophera tri stola dalje. Mahnuo joj je i ona je mahnula njemu. No svega nekoliko minuta kasnije otišao je bez ijedne izgovorene riječi.

Holivudska glumica bila je uvjerena da ju Christopher izbjegava. No prevarila se. Dan kasnije nazvao ju je i pozvao na sastanak. Ostalo je, kažu, povijest.

Christopher i Jamie Lee velika su podrška jedno drugome

Zaprosio ju je nakon samo dva mjeseca izlaženja, odnosno šest mjeseci otkako je vidjela njegovu fotografiju u Rolling Stoneu. Sudbonosno da izgovorili su 18. decembra 1984. godine. Posvojili su kćer Annie (1986. godine) i sina Thomasa (1996. godine).

Iako su u braku imali mnogih problema, kao što je primjerice alkoholizam s kojim se Jamie Lee Curtuis godinama borila, ostali su zajedno 34 godine.

Što je njihova tajna?

Nemoj se razvesti, našalila se glumica kad su joj postavili to pitanje. Mogla bih napisati knjigu s bračnim savjetima, a zvala bi se Nemoj otići.

Postoji ona izreka: 'Ostani u autobusu, krajolik će se promijeniti'. Kada imaš loš tjedan, ostani u autobusu jer ćeš pogledati kroz prozor i za nekoliko dana prizor će biti prekrasan. Mislim da se ta izreka može primjeniti na gotovo sve aspekte života. Nisam romantičarka. Ja sam realistica. Poštujem ga i ne želim ga napustiti.

Christopher Guest u filmu This is Spinal Tap
Zadovoljna.hr