Šest mjeseci od zahtjeva

Britney Spears i Sam Asghari su gotovo okončali razvod

Autor: Žene.ba
Britney Spears i Sam Asghari su gotovo okončali razvod
Britney Spears

Prema novim pravnim dokumentima koje je dobio TMZ, privodi se kraju proces razvoda Britney Spears i Sama Asgharija.

Tim 29-godišnjeg glumca predao je svoje financijske informacije advokatima pop zvijezde, što ukazuje da su "na pragu dogovora".

To uključuje "izjavu o prihodima i troškovima, kao i popis imovine i odvojenih i zajedničkih dobara" među potrebnim dokumentima.

Izvor napominje da "predaja financijskih izvještaja često predstavlja posljednji korak u razvodu koji sugerira da su sve strane postigle dogovor".

Dijeljenje informacija o financijama s supružnikom uslov je za razvod ili pravnu odvojenost u Kaliforniji.

U novembru se izvijestilo da imaju "srdačan" odnos i da je ona plaćala oko 10.000 dolara mjesečno kako bi on živio u luksuznom apartmanu u Los Angelesu.

Britney koristi poznatu advokaticu za razvode, Lauru Wasserman, da bi zastupala svoj dio dogovora o razvodu.

U početnim fazama pregovora, bilo je rečeno da se bivši supružnici više ne kontaktiraju, već komuniciraju isključivo putem svojih advokata.

U početku se govorilo da će Sam izazvati predbračni ugovor koji su on i Britney potpisali, uprkos činjenici da je Wasserman poznata po svojim čvrstim predbračnim ugovorima.

Navodno je razmišljao o tome da progovori o svojim iskustvima tokom braka s pjevačicom, ali trenutno stanje pregovora čini se da ga je umirilo.

Par je podnio zahtjev za razvod u augustu, pozivajući se na nesuglasice.

Iako sada nisu u sukobu, nejasno je koliko komunikacije trenutno postoji između Britney i Sama, te koliko on može biti podrška u budućnosti.

Nakon što su prekinuli kontakt u ranoj fazi razvoda, izvori bliski Britney zabrinuti su da bi to moglo imati negativan utjecaj na njezino mentalno zdravlje, budući da je već prekinula kontakte s većinom članova porodice, a Sam je prethodno bio njezina najveća podrška, piše Daily Mail.

Spears je ranije nahvalila svog bivšeg supruga u svojoj memoarskoj knjizi iz 2023. godine, "The Woman in Me".

"Nadahnuta sam njegovom stabilnošću. Volim što čak ni ne pije", napisala je o Asghariju, kojeg je upoznala u oktobru 2016. dok su snimali spot za njezin hit "Slumber Party".

Majka dvoje djece također je čitaocima rekla da ga je željela u svom životu "odmah".

"Hemija među nama na početku bila je ludilo. Nismo se mogli odvojiti jedno od drugog", prisjetila se.