Bivša pop zvijezda

Britney Spears prolazi kroz izazovan period: Razvod, incident u hotelu i hitna intervencija

Autor: Žene.ba
Britney Spears prolazi kroz izazovan period: Razvod, incident u hotelu i hitna intervencija
Foto: Instagram

Bivša pop zvijezda suočava se sa mnogim nemirima: nakon što se oslobodila dugogodišnjeg skrbništva oca, zatim se razvela od dugogodišnjeg partnera s kojim je provela u braku samo 14 mjeseci, sada je pod reflektorima zbog incidenta u hotelu, što je potaknulo porast zabrinutosti za njeno stanje.

Britney Spears, bivša svjetska pop ikona, sada je službeno sama. Nakon devet mjeseci, okončan je njezin dvogodišnji brak s Irancom Samom Asgharijem, fitness trenerom i modelom s kojim je bila u vezi šest godina, od kojih su 14 mjeseci proveli u braku. Prema svjedočenjima, razvod je prošao u prijateljskom tonu, što nije iznenađujuće s obzirom na dobrovoljno potpisani predbračni ugovor koji štiti njeno bogatstvo procijenjeno na 60 miliona dolara.

Međutim, istovremeno s viješću o službenom razvodu, mediji su objavili kako je nekadašnja pop zvijezda viđena kako bosa i polugola, u pratnji zaštitara, izlazi usred noći iz poznatog holivudskog hotela Chateau Marmont, umotana u deku i držeći jastuk u naručju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Did You Catch This? (@didyoucatchthistv)

Kako su otkrili iz hotela neko je oko ponoći pozvao hitnu pomoć zbog povrijeđene žene u srednjim godinama no nakon sat vremena ambulantna kola su se udaljila bez pacijenta. Još nije jasno je li hitna pomoć pozvana zbog Britney, ali ona se nakon tog incidenta koji je munjevito završio na američkim portalima oglasila na svom Instagramu. Prvo je tvrdila da se radi o fotomontaži, a potom je objavila novi post u kojem je priznala da je uganula gležanj plešući u spomenutom hotelu, no da joj nije jasno ko je pozvao hitnu pomoć jer ona nije. Tvrdi da je od doktora doživjela zlostavljanje jer su joj nepozvani upali u sobu, a sigurna je da iza svega stoji i njezina majka koja je nazvala prije nego što je vijest procurila u medije pa joj nije jasno kako je uspjela tako brzo sve saznati.

No svjedoci iz hotela tvrde da su ona i njen bivši domar i navodni dečko Paulo Richard Soliz pijani divljali po hotelu, uznemiravali goste i na kraju se svađali u hotelskoj sobi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli XILA MARIA RIVER RED (@britneyspears)

Cijeli ovaj incident ponovo dovodi u fokus priču o mentalnom zdravlju Britney Spears, koje je bilo pod velikim upitnikom od trenutka kada se krajem 2021. godine oslobodila skrbništva svog oca Jamesa Spearsa. On je imao potpunu vlast nad njom, od finansija do odluka o njenom poslu i društvenom životu.

Sve je započelo 2007. godine nakon niza incidenata kada je doživjela nervni slom, obrijala glavu i završila u psihijatrijskoj bolnici. Prema njenim memoarima koji su objavljeni krajem prošle godine i postigli ogromnu popularnost, razlog za to bio je niz teških životnih situacija, uključujući borbu za skrbništvo nad svojom djecom s bivšim suprugom Kevinom Federlineom, postporođajnu depresiju i tugu zbog smrti bliske osobe. Intenzivan životni tempo nastupa i ogromna medijska pažnja doveli su je do ruba izdržljivosti.

Sud je nakon što je hospitalizovana odlučio da mora biti pod nadzorom, koji je prvobitno trebao trajati nekoliko dana, ali se produžio na nekoliko mjeseci, a zatim se pretvorio u godine. Skrbništvo nad Britney dodijeljeno je njezinom ocu Jamesu Spearsu i advokatu Andrewu M. Walletu, koji su imali kontrolu nad svim aspektima njezinog života, uključujući raspored, finansije, karijeru i imovinu. Njen otac je za tu ulogu primao platu od 16 hiljada dolara mjesečno, dok je i advokat Wallet primao sličan iznos.

S obzirom na najnovije događaje mnogi se pitaju može li se Britney nositi s trenutnim životnim izazovima, a čini se kako je sve alarmiralo i njezinu porodicu jer je njezina majka Lynne Spears - s kojom ne razgovara posljednjih šest mjeseci, odmah stigla u Los Angeles, a na aerodromu je dočekao sin Bryan, jedini s kojim je Britney kroz sve ove godine ostala u dobrim odnosima pa sve djeluje kao hitna intervencija porodice nakon incidenta u hotelu zbog kojeg se svi pitaju je li ukidanje skrbništva zaista bila dobra odluka?