Celebrity

Burak Ozcivit objavio na Instagramu: Počelo snimanje 6. sezone serije “Osman”

Autor: Žene.ba
Burak Ozcivit objavio na Instagramu: Počelo snimanje 6. sezone serije “Osman”
FOTO: Instagram

Turski glumac Burak Ozcivit, na svom Instagram nalogu objavio je da je počelo snimanje 6. sezone serije “Osnivač Osman”, u kojoj igra glavnu ulogu. Objava je naišla na oduševljenje pratitelja koji su u komentarima naveli da jedva čekaju nove epizode historijske serije o osnivaču Osmanskog Carstva.

Ulogom Osmana 39-godišnji glumac je pokazao da mu uloge historijskih ličnosti najviše odgovaraju, a uspijeva im podariti malo vlastitog, neodoljivo privlačnog šarma.

Inače, Buraku su serije i donijele ogromnu popularnost, naročito među ljepšim spolom, a proslavio se ulogom Bali-bega u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

“Best Model in the World”

Zasluge za Burakovo prvo pojavljivanje u javnosti pripadaju njegovom ocu koji je poslao sinovu fotografiju u modnu agenciju. A nakon što je prvi put prošetao modnom pistom u ulozi modela, svima je postalo jasno da je zvijezda rođena.

S 19 godina osvojio je titulu “Best Model” u Turskoj, a na svjetskom izboru “Best Model in the World” plasirao se na drugo mjesto. Uslijedili su brojni angažmani za reklame i TV serije, glumio je u nekoliko filmova i televizijskih serija, a prava popularnost stigla mu je sa serijom “Kucuk Sirlar”, turskom verzijom popularne američke serije “Tračerica”.

Bali-beg

Potom je uslijedila uloga Bali-bega u historijskoj seriji “Sulejman Veličanstveni” zbog koje je Ozcivit stekao status najpopularnijeg turskog glumca. Serije su mu donijele veliku popularnost, a naročito među ljepšim spolom. Buraka na Instagramu prati više od 25 miliona ljudi, što je rekordna brojka za slavne ličnosti u Turskoj.

Sretna porodica

Prilikom snimanja serije “Dnevnik ljubavi” upoznao je glumicu Fahriye Evcen, s kojom je ubrzo započeo ljubavnu vezu, koju su neko vrijeme držali u tajnosti, ali sve je isplivalo na površinu tokom snimanja zajedničkog filma “Ljubav nalikuje tebi”.

Nakon četiri godine veze, Burak i Fahriye vjenčali su se 2017. u Istanbulu, a danas su roditelji dvojice sinova, Karana i Kerema.