Celebrity

Celine Dion u Parizu: Svi se pitaju hoće li nastupati na otvaranju Olimpijskih igara

Autor: Žene.ba
Celine Dion u Parizu: Svi se pitaju hoće li nastupati na otvaranju Olimpijskih igara
Foto: X

Šuška se da će Celine Dion, legendarna kanadska pjevačica, nastupati na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

Kako prenosi Variety, Dionova je stigla u Pariz gdje boravi u prestižnom hotelu Royal Monceau, zajedno s još jednom muzičkom ikonom, Lady Gagom, još jednom potencijalnom pjevačicom na ceremoniji otvaranja.

Detalji o njihovim nastupima još su uvijek pod velom tajni, ali Dionova je ranije sugerisala mogućnost povratka na scenu upravo u Francuskoj. U intervjuu za Vogue France u aprilu, Dionova je izjavila: "Odabrala sam da ću raditi cijelim tijelom i dušom, uz svoj doktorski tim. Želim biti najbolja što mogu. Moj cilj je ponovo vidjeti Eiffelov toranj."

View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Ova prilika označila bi prvi značajan nastup Celine Dion nakon što je prekinula turneju zbog sindroma ukočene osobe, te bi bila njen povratak na svjetsku scenu pod velikim svjetlima Pariza, gradom koji obožava. Dionova nije strana olimpijskim svečanostima; 1996. godine nastupila je na Olimpijskim igrama u Atlanti, ostavši zapamćena po izvedbi pjesme "The Power of Dream" koju je pratilo 3.5 milijardi ljudi širom svijeta.

Osim Celine Dion, na svečanosti se očekuje i Lady Gaga, koja je osvojila srca Francuza svojom izvedbom pjesme "La Vie en Rose" Edith Piaf u filmu "Zvijezda je rođena". Gaga je poznata po svojoj izvanrednoj muzičkoj i scenskoj interpretaciji, te bi njezin nastup također bio nezaboravan trenutak otvaranja.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara bit će održana izvan stadiona, duž rijeke Seine, uz spektakularan nautički show koji će uključiti 85 brodova na kojima će biti sportaši iz svake zemlje. Vrhunac ceremonije bit će kod svjetski poznatog Eiffelovog tornja, a organizatori su najavili da će okupiti 3500 plesača, glumaca i muzičara kako bi prikazali najveće pariške znamenitosti.

View this post on Instagram

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

Snoop Dogg, američki reper, glumac i producent, također će učestvovati u ceremoniji kao jedan od nositelja olimpijske baklje. Svi zajedno, Dion, Gaga i Snoop Dogg, obećavaju nezaboravan početak Olimpijskih igara u Parizu, spremni slaviti i proslaviti najbolje što sport i umjetnost mogu ponuditi.