Emotivno obraćanje

Celine Dione zaplakala na premijeri svog dokumentarca, pa se zahvalila sinovima na svemu

Autor: Žene.ba
Celine Dione zaplakala na premijeri svog dokumentarca, pa se zahvalila sinovima na svemu
Foto: Celine Dion

Céline Dion, kanadska pop ikona poznata po baladama o snažnim ženama, imala je dovoljno vremena za oporavak od teške bolesti s kojom se godinama borila. Nedavno je sama pozdravila publiku na svečanoj premijeri dokumentarca "Ja sam Céline Dion" u New Yorku.

Fanovi širom svijeta moći će ga gledati od 25. juna na Amazon Prime platformi. Dion je opisala dokumentarac kao svojevrsno ljubavno pismo svojim fanovima, gdje otvoreno govori o svojim izazovima i snazi duha.

Kad se pojavila na pozornici Céline Dion je dobila ovacije publike, a takva reakcija ju je dirnula do suza, pa je na scenu izašao njen 23-godišnji sin René-Charles, koji je mami donio maramicu da obriše lice.

"Hvala svima, ne mogu vjerovati da sam večeras tu s vama. Svega ovog ne bi bilo bez moje doktorice dr. Amande Piquet i redateljice Irene Taylor Brodsky. No, najvažnija mi je podrška bila mojih predivnih sinova, koji su me iz dana u dan obasipali pažnju i ljubavlju. Zato hvala René-Charles, hvala Nelson i hvala Eddy, bez vas moj život ne bi imao smisla", izjavila je Céline Dion, koja je sinove dobila u braku s pokojnim suprugom i producentom Renéom Angélilom.

Bitku sa zloćudnom bolesti grla izgubio je 2016., a u to vrijeme je pjevačica već osjećala prve simptome neurološkog degenerativnog poremećaja, sindroma ukočene osobe, zbog kojeg je posljednjih godina već nekoliko puta morala otkazati sve koncerte na najavljenoj svjetskoj turneji. Sa sinovima Renéom-Charlesom, te 13-godišnjim blizancima Nelsonom i Eddyjem živi u Las Vegasu, a na njujoršku premijeru dopratio ju je René-Charles s kojim je u februaru stigla i na dodjelu diskografskih nagrada Grammy, gdje je Céline Dion uručila nagradu kolegici Taylor Swift za album godine.

Sindrom ukočene osobe je rijetka progresivna autoimuna bolest koja pogađa jednog od milion ljudi, a njeni prvi simptomi su ukočenost i grčevi, koji se s vremenom intenziviraju, a manifestuju se u ciklusima s različitom učestalošću.

Sindrom ukočene osobe je češći kod žena u srednjim godinama, a liječenje se usredotočuje na ublažavanje simptoma i minimiziranje invaliditeta povezanog s akutnim stanjem.

Pjevačici su trebale godine da se pomiri s vlastitim stanjem i mogućnosti da više nikad neće stati pred svoju publiku.

"Učinit ću sve da spasim svoj glas, ali što će se na kraju dogoditi više ne odlučujem samo ja. Naporno radimo svaki dan i radujemo se svakom pozitivnom pomaku, ali sve je i dalje neizvjesno. No, jedno znam: ako ne mogu trčati - hodat ću, ako ne mogu hodati - puzat ću..., ali nikada neću stati", izjavila je Céline Dion.