Celebrity

Danas se udaje princeza Eugenie: Donosimo vam detalje o kraljevskom vjenčanju

Autor: Žene.ba
Danas se udaje princeza Eugenie: Donosimo vam detalje o kraljevskom vjenčanju

Princeza Eugenie od Yorka danas će se udati za Jacka Brooksbanka.

Unuka kraljice Elizabete II. te kći princa Andrewa, vojvode od Yorka i vojvotkinje od Yorka Sare Ferguson, deveta je u redu za tron, odmah nakon svoje starije sestre princeze Beatrice.

Očekuje se da će njeno vjenčanje biti jednako raskošno kao i ono Harryja i Meghan, a par će sudbonosno "da" izreći i u istoj kapelici kao oni.

Princeza i bivši menadžer upoznali su se u noćnom klubu u Švicarskoj kada je njoj bilo 20, a njemu 24 godine, a zajedno su već sedam godina.

Jack je Eugenie zaprosio u januaru ove godine u Nikaragvi. Tijekom gostovanja u BBC-jevoj emisiji The One Show, princeza je opisala čarobni trenutak: "Stajali smo pored jezera i gledali zalazak sunca kada me pitao hoću li se udati za njega. Bila sam presretna!" Njezin zaručnički prsten krasi rijetki ružičasti safir okružen malim dijamantima.

Vjenčanje će se, kako smo već spomenuli, održati u kapelici Sv. Jurja u sklopu dvorca Windsor, gdje se prije pola godine oženio i princezin bratić princ Harry, a u istoj kapelici vjenčali su se i princ Charles i Camilla Parker.

Princezina kuma na vjenčanju bit će njena sestra Beatrice, dok će Jacku kum biti njegov brat Thomas.

Nakon ceremonije vjenčanja, uslijedit će prvi svadbeni prijem u dvorcu Windsor, gdje će domaćica biti princezina baka kraljica Elizabeta II., a svatovi zatim sele u dom obitelji York u sklopu istog imanja.

A kako navodi Harper's Bazaar, par će nastaviti slavlje i dan nakon vjenčanja, kada planiraju opušteniji tulum bez kraljevske pompe.

Što se tiče princezine vjenčanice, javnosti su još uvijek nepoznati svi detalji, uključujući i ime dizajnera, a sve ćemo najvjerojatnije saznati tek kada Eugenie iskorači iz automobila koji će je dovesti ispred kapele. Jedino što je Eugenie potvrdila jest da će nositi vjenčanicu britanskog brenda.

"Neću nikome odati ko će dizajnirati vjenčanicu, a jedino što mogu reći jest da se radi o britanskom brendu. Vjenčanica je bila jedina stvar oko koje sam bila apsolutno sigurna čim me Jack zaprosio. Znala sam kojeg dizajnera želim i kakav model", ispričala je u intervjuu za britanski Vogue. A kao i većina kraljevskih mladenki, Eugenie će vjerojatno nositi i tijaru, a nagađa se da će nositi istu koju je i na vjenčanju njenih roditelja nosila njena majka, no ništa od toga još nije službeno potvrđeno.

Što se tiče popisa uzvanika, na vjenčanju definitivno možemo očekivati ostatak kraljevske obitelji, uključujući i prinčeve Harryja i Williama te njihove supruge. No Harry i Meghan ne planiraju se dugo zadržati na vjenčanju jer u subotu ujutro odlaze na dvosedmičnu turneju u Australiju, piše Harper's Bazaar. Među ostalim gostima, očekuju se bračni par Clooney, Beckhamovi, Cindy Crawford i njen suprug Rande Gerber, Kate Moss, Elton John, Naomi Campbell... Iako niko od njih nije potvrdio medijima da će biti na vjenčanju.

Nagađa se i da bi princ Harry na vjenčanju mogao naletjeti na svoju bivšu djevojku Cressidu Bonas, koja je bila i na njegovom vjenčanju te je odlična prijateljica s njegovom sestričnom, odnosno mladenkom.

Index.hr