Celebrity

Dodijeljene BRIT nagrade: Tom Walker apsolutni pobjednik

Autor: Žene.ba
Dodijeljene BRIT nagrade: Tom Walker apsolutni pobjednik

U Londonu su kasno sinoć dodijeljene “BRIT” nagrade, najprestižnije muzičko priznanje u Europi, a titulu najboljeg ponijela je mlada muzička zvijezda Tom Walker. U kategoriji za najbolji singl nagradu su osvojili Calvin Harris i Dua Lipa za numeru “One Kiss”, dok je Harrisu pripala i nagrada za najboljeg producenta. Rock sastav “1975” pobjedio je u dvije kategorije, za najbolji rock sastav te u kategoriji za album godine. George Ezra i Jorja Smith najbolji su izvođači u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji.

https://www.instagram.com/p/BuGu0ycgXqZ/?utm_source=ig_embed

Muzička zvijezda Ed Sheeran odnio je nagradu za uspjeh na globalnoj sceni, dok su priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drake u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji.

Bračni duo “The Carters” dobitnik je nagrade u kategoriji za najbolji internacionalni bend, dok je za najbolji spot proglašen “Woman Like Me” koji izvodi grupa Little Mix zajedno sa Nicki Minaj.

https://www.instagram.com/p/BuHvs__gAhW/?utm_source=ig_embed

Za najboljeg novog izvođača očekivano je proglašen Tom Walker za pjesmu “Leave a Light On” koja se nalazi na vrhu svih top lisit posljednjih sedmica, a do sada je samo na “Youtubu” skupila više od 100 miliona pregleda.

https://www.instagram.com/p/BuH3edJhGlW/?utm_source=ig_embed

Veče je obilježio nastup američke pjevačice Pink, kojoj je dodjeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

“BRIT” nagrade dodjeljuju se od 1977. godine, a dodjeljuje ih Britanska fonografska asocijacija, krovno udruženje britanske muzičke industrije.

https://www.youtube.com/watch?v=nqnkBdExjws

Azra.ba