Celebrity

Filmske vjenčanice koje zaslužuju trenutak pažnje

Autor: Žene.ba
Filmske vjenčanice koje zaslužuju trenutak pažnje

Iako samo na filmu i u fiktivnim vjenčanjima, neke su filmske vjenčanice s godinama postale kultne kreacije prema kojima mladenke i danas šivaju svoje haljine za veliki dan. Romantične priče koje kulminiraju velikim vjenčanjima, poput one u Sumrak sagi između Belle i Edwarda, okrunjene su scenama za pamćenje, u haljinama najpoznatijih svjetskih dizajnera. U ovom konkretnom filmskom slučaju to je bila elegantna vjenčanica sa šlepom i čipkastim detaljem na leđima s potpisom Caroline Herrere i koja je mnoge mladenke nadahnula za njihovu haljinu.

U nekima se glavne protagonistice uopće nisu u konačnici udale, no haljine ostaju u pamćenju u svima poznatim filmskim scenama. Jedna od njih je dramatična haljina s potpisom Vivienne Westwood u kojoj je Big slomio srce Carrie kada se nije pojavio na vjenčanju, koju je u konačnici zamijenila kultnim plavim Manolicama i klasičnim bijelim kompletićem na intimnom vjenčanju u vijećnici. Jennifer Lopez kao Mary Fiore nije niti imala scenu vjenčanja s pravim odabranikom, Matthewom McConaugheyem, nego je u vijećnicu otišla s Justinom Chambersom u uskoj vjenčanoj haljini s otvorenim ramenima, a svoj je sretan filmski kraj dočekala malo kasnije.

Okupili smo neke od najzapaženijih vjenčanica u posljednjih 20-tak filmskih godina, a uz to kreirali i dobru filmsku maraton listu za opušteni vikend. Slatku prozirnu kombinaciju čipke i perja koju je Keira Knightley nosila u filmu Zapravo ljubav, minimalističku kreaciju bez rukava Katherine Heigel kada se napon udala u filmu Uvijek djeveruša, nikad nevjesta , “duplu” vjenčanicu Anne Hathaway i Kate Hudson u filmu Ratovi među nevjestama – sve pronađite u nastavku.

CARRIE BRADSHAW (SARAH JESSICA PARKER) U FILMU SEKS I GRAD

MAGGIE CARPENTER (JULIA ROBERTS) U FILMU ODBJEGLA NEVJESTA

JULIET (KEIRA KNIGHTLEY) U FILMU ZAPRAVO LJUBAV

DAISY BUCHANNAN (CAREY MULLIGAN) U FILMU VELIKI GATSBY

BELLA SWAN (KRISTEN STEWART) U FILMU SUMRAK SAGA: PRASKOZORJE, 1. DIO

MARY FIORE (JENNIFER LOPEZ) U FILMU VJENČANJE IZ VEDRA NEBA

MIA THERMOPOLIS (ANNE HATHAWAY) U FILMU PRINCEZINI DNEVNICI 2

JANE (KATHERINE HEIGL) U FILMU ZAUVIJEK DJEVERUŠA, NIKAD NEVJESTA

EMMA (ANNE HATHAWAY) I LIV (KATE HUDSON) U FILMU RAT MEĐU NEVJESTAMA

Journal.hr