Vrtoglave cifre

Forbes objavio listu najplaćenijih glumaca u 2023. godini

Autor: Žene.ba
Forbes objavio listu najplaćenijih glumaca u 2023. godini
Foto: Arhiva

U dinamičnom svijetu zabave gdje glamur sreće biznis, Forbes je nedavno objavio svoju prestižnu listu najplaćenijih glumaca za 2023. godinu. Ova lista pruža uvid u finansijske uspjehe najpoznatijih zvijezda u Holivudu, dok se glumačke karijere i sposobnost generisanja prihoda prepliću na načine koje često iznenađuju i inspirišu. Ko su glumci koji dominiraju finansijskim nebom u godini koja je iza nas ?

10. Denzel Washington

Washington je prošle godine zaradio 24 miliona dolara nakon karijere duge četiri decenije. Njegovi najnoviji filmovi uključuju franšizu The Equalizer i Gladiator.

9. Ben Affleck

Affleck je zaradio 38 miliona dolara glumeći u filmu Hypnotic 2023. Njegovo ime je bilo istaknuto u naslovima nakon što se oženio Jennifer Lopez 2022. i razveo od Jennifer Garner 2018.

7. Jason Statham

Statham je prošle godine zaradio 41 milion dolara i izjednačio se na sedmom mjestu. Godine 2023. glumio je u filmovima Operacija Fortune: Ruse de Guerre i Expend4bles.

7. Leonardo DiCaprio

DiCaprio je zaradio i 41 milion dolara.

Dugogodišnja filmska zvijezda poznata je po ulogama u filmovima Titanic, Romeo i Julija, Veliki Gatsby i Vuk sa Wall Streeta. Glumio je u filmu Ubice cvjetnog mjeseca 2023.

6. Jennifer Aniston

Aniston je druga najplaćenija žena na listi sa 42 miliona dolara. Glumica Prijatelji glumila je zajedno sa Adamom Sandlerom u Murder Mystery 2 2023.

5. Ryan Gosling

Barbie zvijezda zaradila je 43 miliona dolara zahvaljujući uspjehu filma.

4. Matt Damon

Damon je zaradio isto kao Gosling sa 43 miliona dolara za Oppenhaimera, a glumac je primao platu nižu od uobičajene od 4 miliona dolara u zamjenu za procenat profita, navodi Forbes.

3. Tom Cruise

Holivudski glumac je prošle godine zaradio 45 miliona dolara za glavnu ulogu u filmu Mission Impossible – Dead Reckoning Part One.

2. Margot Robbie

Margot Robbie iz Queenslanda zauzela je drugo mjesto nakon što je glumila i koproducirala Barbie. Odnijela je kući 59 miliona dolara, prema Forbesu.

1. Adam Sandler

Sandler je bio najplaćeniji glumac prošle godine nakon što je glumio u Murder Mystery 2. Zaradio je ogromnih 73 miliona dolara.