Skladan par

George i Amal Clooney i nakon 10 godina braka zaljubljeni kao prvog dana

Autor: Žene.ba
George i Amal Clooney i nakon 10 godina braka zaljubljeni kao prvog dana
Foto: X

Kako se bliži deseta godišnjica braka, Amal i George Clooney i dalje pokazuju duboku ljubav. Dok su prije u javnosti nastojali biti suzdržani, sada uživaju u otvorenim ispadima nježnosti. Nedavno su viđeni u restoranu Ville D‘Este kraj jezera Como, gdje su nakon večere, kad su ostali sami, razmijenili strastveni poljubac koji je oduševio njihove obožavatelje. 

On je izuo mokasinke zbog dugog trajanja večere, a ona ga je pokušala umiriti poljupcem, što je rezultiralo još većom bliskošću između njih.

Bili su elegantno obučeni, ona u crnoj ljetnoj haljini, a on u sivom odijelu i crnoj majici. Njihovi blizanci Ella i Alexander ostali su kod dadilje u porodičnoj vili Oleander. George je kupio ovu vilu 2002. godine, a tamo je upoznao Amal 2013. godine, kad se ona već pomirila s idejom da neće naći partnera.

George je ispričao kako je Amal slučajno došla u Italiju na putu za Cannes, a njihov zajednički prijatelj je preporučio sastanak. Ubrzo nakon toga par se vjenčao u Veneciji 2014. godine.

Amal nastavlja uspješno raditi kao advokatica za ljudska prava, zastupajući žrtve genocida i seksualnog nasilja pred međunarodnim sudovima. Osim što je supruga poznatog glumca i majka blizanaca, Amal je i priznati stručnjak u svom polju, što je vjerovatno razlog zašto je George toliko voli.