Celebrity

Glumica Barbara Windsor boluje od Alzheimerove bolesti

Autor: Žene.ba
Glumica Barbara Windsor boluje od Alzheimerove bolesti

Glumici Barbari Windsor, zvijezdi serije "EastEnders", dijagnosticirana je Alzheimerova bolest. Ovu informaciju u intervjuu objavljenom u četvrtak u The Sunu otkrio je njen muž Scott Mitchell.

Glumici je bolest dijagnosticirana prije četiri godine, ali detalji su tek sada objavljeni. Glumica (80) uzima terapiju, ali gubitak pamćenja i zbunjenost u posljedniih nekoliko sedmica su sve izraženiji.

"Prvo, nadam se da će priča o ovome pomoći drugim porodicama čiji se voljeni bore s ovom bolešću. Drugo, želim da javnost bude upoznata sa situacijom jer Barbaru svi jako vole i ona voli razgovarati sa svima. Dakle, umjesto da živim u strahu da bi se u javnosti mogla uznemiriti ili zbuniti, želim da ljudi znaju da je njeno ponašanje čudno zbog Alzheimera", kazao je Mitchell.

Prisjetio se i trenutka kada su saznali dijagnozu.

"Počela je plakati, uhvatila me za ruku i rekla da joj je žao, a ja sam joj rekao da ćemo biti ok", kazao je Mitchell.

Dodao je da svoju suprugu više ne može zaštiti jer glasine "cirkuliraju poslovnim krugovima", prenosi Klix.

"Od njenog 80. rođendana prošlog augusta došlo je do neprestane konfuzije, tako da nam je sve teže skrivati bolest. Nisam htio da neko drugi priča o tome kada i kako je saznala dijagnozu, zato sada govorim", kazao je Mitchell.

Prve simptome bolesti primijetili su 2009. godine, kada je Barbari bilo teško da zapamti tekst iz scenarija. Zaboravnost i zbunjenost su do 2016. godine bili sve gori, a na kraju je dogovoreno da će napustiti "EastEnderse".

Žene.ba