Srbijanska pjevačica

Goca Tržan o svom prvom poslu: Zaradila sam 'bruku' para

Autor: Žene.ba
Goca Tržan o svom prvom poslu: Zaradila sam 'bruku' para
Screenshot: Grand

Iako se o životu popularne pjevačice Goce Tržan mnogo zna, postoje detalji o kojima do sada nije puno pričala.

Goca je kao devojčica gotovo svako ljeto boravila u selu Ugrinovci ili kod članova porodice sa tatine strane u Sloveniji.

Kako kaže, tamo se naučila disciplini, budući da je njeno društvo tokom tinejdžerskih dana već radilo i zarađivalo.

"Tamo sam naučila, recimo, kad sam već bila klinka, ono, sedmi, osmi razred, ja odem na raspust i svi moji vršnjaci sa kojima sam se družila su radili za vrijeme ljetnjeg ili zimskog raspusta, da zarade džeparac i meni je to bilo fascinantno. Ja kad odem na bazen, nikoga nema do popodne, zato što oni svi rade. Ili rade u pošti, ili čitaju struju ili nose, ne znam, nešto rade", prisjetila se pjevačica, a potom otkrila šta je sve ona radila kako bi zaradila za džeparac.

"Ja sam počela također da radim vrlo rano, kao djevojčica, nešto sam imala tu potrebu. Moj prvi posao koji sam dobila bio je u mojoj kući, da kuham. Kuhala sam dva mjeseca dok su mama i tata radili u toku raspusta i sjećam sam da sam dobila 100 maraka", rekla je pjevačica u emisiji "Balkanskom ulicom".

Ipak, jednog sezonskog posla koji joj je donio mnogo novca se posebno sjeća.

"Drugi posao mi je već bio ozbiljniji, na drugom poslu sam radila na Bulevaru revolucije, prodavala sam sladoled tokom ljetnjeg raspusta. Zaradila sam bruku para. Mnogo para sam zaradila, jedino što je bio problem je što nisi imao šta tih godina da kupiš", otkrila je Goca.