Celebrity

Halima Aden ulazi u historiju kao prvi model u burkiniju na naslovnici Sports Illustrateda

Autor: Žene.ba
Halima Aden ulazi u historiju kao prvi model u burkiniju na naslovnici Sports Illustrateda

Prije dvije godine, Halima Aden je ušla u historiju kao prva natjecateljica u natjecanju Miss Minnesota koja se pojavila u hidžabu i burkiniju. Sada,  Amerikanka somalijskog podrijetla ponovno pomiče granice, ovaj put kao prvi model koji se pojavljuje u godišnjem izdanju Sports Illustrated Swimsuit Issuea. U izdanju koje je u visine vinulo manekenke poput Elle Macpherson, Halima će se pojaviti u hidžabu i burkiniju, priopćilo je danas predstavništvo časopisa.

https://www.instagram.com/p/Bw2W3qfhEfJ/?utm_source=ig_embed

Aden se vratila u svoje rodno mjesto u Keniji kako bi snimila svoj prvi editorijal za Sports Illustrated, koji je bio poseban za 21-godišnjakinju koja je rođena u izbjegličkom kampu i živjela je u toj zemlji do odlaska u SAD u dobi od sedam godina.

“Nemojte se mijenjati … Promijenite pravila “Igre”! Dame sve je moguće! Pojaviti se u Sports Illustratedu mnogo je veće od mene. Ovo šalje poruku mojoj zajednici i svijetu da žene iz različitih okolina, različitog izgleda i odgoja mogu stajati zajedno i biti slavljene “, napisala je Halima na Instagramu objavivši fotografiju iz SI. “Mnogo hvala @si_swimsuit i cijelom timu što ste mi dali nevjerojatnu priliku.”

Elle.hr