U društvu brata Billa

Heidi Klum i Tom Kaulitz: Romantična vožnja gondolom u Veneciji obilježila petu godišnjicu braka

Autor: Žene.ba
Heidi Klum i Tom Kaulitz: Romantična vožnja gondolom u Veneciji obilježila petu godišnjicu braka
Foto: X

Vožnja kanalima venecijanskom gondolom jedan je od zaštitnih znakova Stare dame, a danas se smatra jednom od najvećih turističkih atrakcija. U 18. stoljeću venecijanskim kanalima plovilo je čak 14 tisuća čamaca, a danas ih je u voznom stanju preostalo svega petstotinjak, jer su primat preuzeli motorni čamci i vodeni taksiji.

Kako god, venecijska tradicija nalaže da se par koji se vozi u ljubavnoj gondoli - s ružičastim sjedištima u obliku srca - mora poljubiti ispod svakog mosta, kako bi ostali zaljubljeni, a toj su se tradiciji povinovali i 51-godišnji njemački supermodel Heidi Klum i njen suprug, njemački muzičar i gitarist Tom Kaulitz, koji će 1. septembraproslaviti svoj 35. rođendan. Ali, oni nisu bili sami. Naime, na ovom putovanju im se pridružio i Tomov brat blizanac Bill. Tom Kaulitz proslavio se kao član boy benda Tokio Hotel, koji je žario i palio scenom početkom dvije hiljaditih, a osnovao ga je kao tinejdžer s bratom blizancem Billom Kaulitzem, pjevačem i frontmenom benda, od kojeg je stariji - deset minuta.

Životnu profesiju mu je odredio slučajni pronalazak gitare u podrumu svoje kuće, od koje se nije odvajao cijelu noć, a uz svog brata je omiljeniji član Tokio Hotela. Prije Heidi Klum bio je u kratkom braku s njemačkom poduzetnicom i misicom Rijom Sommerfeld, s kojom se vjenčao 2015. nakon četiri godine veze, a iste godine predao je i zahtjev za razvod. O braći Kaulitz je Netflix snimo višedijelni dokumentarni reality show, koji je od 25. juna dostupan pretplatnicima popularne platforme, a mnogi ga smatraju jednim od najsmješnijih i najzabavnijih televizijskih sadržaja godine jer Tom i Bill u njemu potpuno opušteno govore o svim temama, uključujući i one "teške" poput koga je od njih mama Charlotte u djetinjstvu više voljela, jesu li ih zamijenili u porodilištu, u kojim prilikama i za što koriste svoje tajne kreditne kartice i slično.

Na berlinskoj premijeri serijala "Kaulitz&Kaulitz" u junu Bill Kaulitz se pojavio u kaputiću sa srebrnim brošem, čizmama platformericama, ručnom torbicom i kompletno našminkan, a mnogi su njegovu izjavu da ljubav nije i ne može biti rodno uslovljena protumačili kao - izlazak iz ormara, o čemu se među njegovim fanovima još uvijek vodi žestoka diskusija na društvenim mrežama.

Kako god, Bill i Tom Kaulitz su kao i mnogi blizanci nevjerovatno povezani i teško podnose razdvojenost, pa se niti u Veneciji nisu razdvajali. U vožnji gondolom Heidi Klum se opustila položivši glavu u krilo svog supruga dok je uživala u pogledu na renesansne građevine, uličice, mostove i trgove, koje je Bill Kaulitz snimao mobitelom.