BLIC INTERVJU

Ilma Karahmet za Žene.ba: "Uvijek se trudim da ostanem dosljedna sebi"

Autor: Žene.ba
Ilma Karahmet za Žene.ba: "Uvijek se trudim da ostanem dosljedna sebi"
FOTO: Instagram

Ilma Karahmet, jedna od najpopularnijih bh. pjevačica, koju mnogi nazivaju "balkanskom Adele", u razgovoru za portal Žene.ba pričala je o svom novom albumu "Kraj je", kao i razlogu zašto je baš ovu pjesmu odabrala za naziv svog albuma.

"Ta pjesma mi se najviše svidjela od samog početka i sama sam se vezala za nju. U opticaju je bila i pjesma 'Ima jedan svijet' s obzirom da sam dobila i prava na nju, međutim pjesma 'Kraj je' nosi jednu novu Ilmu i označava jedan novi početak za mene", pojasnila je Ilma.

Također, otkrila je kakav je osjećaj bio slušati svoju muzičku ikonu Adele uživo s obzirom da je nedavno prisustvovala njenom koncertu u Njemačkoj, ali je otkrila i zanimljive stvari o sebi kao što su čime bi se bavila da nije pjevačica, koja joj je njena najdraža pjesma, te koji je to najbolji savjet koji je dobila kao žena, a koji može primijeniti svaka žena. Detaljan razgovor možete pogledati u reelovima na našim društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Zene.ba ®️ (@zene.ba)

View this post on Instagram

A post shared by Zene.ba ®️ (@zene.ba)

Ilma Karahmet je mlada bosanskohercegovačka muzička zvijezda koja je svoje prve korake u muzici obilježila učešćem na muzičkim festivalima i takmičenjima.

Sa svojih trinaest (13) godina kao najmlađi učesnik pojavila se na prestižnom takmičenju “X Factor Adria” u Beogradu (Srbija), gdje je Ilma osvojila simpatije cijelog regiona kada je otpjevala pjesmu “Ima jedan svijet”.

Ova pjesma u njenoj izvedbi broji višemilionske preglede na YouTubeu, a pored te pjesme pjevala je mnoge hitove svjetskih zvijezda poput Christine Aguilere, Brune Marsa, Whitney Houston i dr. U takmičenju “X-Factor” Ilma je bila finalista pored 12.000 prijavljenih takmičara.