Celebrity

Imala je 101 kilogram i svi su je ismijavali: Danas je miss Indije

Autor: Žene.ba

Joanna Joseph sa samo 13 godina imala je 101 kilogram, zbog čega su je nemilosrdno maltretirali u školi. Sad, s 21 godinom, priznala je da bi za svaki obrok jela do pet tanjira riže.

Kako su se na njen račun šalili čak i učitelji pala je u depresiju i jela još više.
-Imala sam 60 kilograma kad mi je bilo 7 godina i bila sam najdeblje dijete u predškoli. Učitelji su mi se rugali, kao i prijatelji- rekla je.

https://www.instagram.com/p/BlKlHg-Hdvg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

– Pala sam u depresiju zbog toga i nisam imala prijatelja s kojima bi razgovarala. Imala sam samo svoj dnevnik i muziku da ostanem normalna- dodala je.

U to vrijeme slušala je Linkin Park i Justina Biebera, no kad je navršila 16. godina, odlučila je da je vrijeme za promjene. Svoje nezdrave navike u jedenju zamijenila je voćem i povrćem.

https://www.instagram.com/p/BlHtkEWn-xy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Umjesto da ide u teretanu, svake noći dva sata je trčala po poljima koja joj okružuju dom. Uz takav režim uspjela je doći do 50 kilograma. No i dalje bila je na meti.

-Čak i kad sam izgubila toliko težine, svi su mi govorili da uzimam droge, da sam ovisnica i tako dalje- govori.

-Maltretirali su me svaki dan, čak i vlastiti prijatelji jer sam bila pretila i vjerovatno izgledala ružno u njihovim očima. Moji vlastiti rođaci napravili su mi život užasnim. Prolazila sam kroz pakao između 12. i 16. godine sve dok nisam stvari odlučila uzeti u svoje ruke jer sam shvatila da ako ne nešto ne napravim, da će biti isto zauvijek- kaže.

-Morala sam puno žrtvovati u životu da bih došla gdje sam sad. Bio je to teško odrađeni posao, bez teretane i ikakvih preparata, s dobrom prehranom. I tu sam danas- govori cura koja je postala traženi model te osvojila drugo mjesto na takmičenju  Miss India Worldwide ove godine, a prije dvije godine okrunjena je titulom Miss Selangor Earth.

Njena transformacija ljudima je nevjerovatna pa neki ne mogu vjerovati da je na fotografijama ista osoba.

-Ako mogu ja, recite mi razlog zašto ne biste mogli i vi? Sve je u mindsetu. Vaši ciljevi. Posvetite se njima. Dokažite svima oko sebe da ste više od onoga što oni o vama impliciraju- zaključila je, prenosi Index.hr.

Index.hr