Supruga poznatog tenisera

Inspirativna priča o počecima Jelene Đoković prije upoznavanja Novaka Đokovića

Autor: Žene.ba
Inspirativna priča o počecima Jelene Đoković prije upoznavanja Novaka Đokovića
Foto : Jelena Đoković / Arhiva

Supruga uspješnog tenisera Novaka, Jelena Đoković, potiče iz skromne porodice, što ju je potaknulo da već u mladosti počne raditi. Prijateljica iz škole za medije detaljno je opisala Jelenin predan trud u postizanju ciljeva, njenu želju za visokim obrazovanjem te navela različite poslove koje je obavljala kako bi ostvarila svoje ambicije.

Njena anonimna prijateljica za časopis Svet opisala je Jelenu kao uvijek drugačiju od nas, kao ambicioznu djevojčicu. Imala je izazova u prilagodbi društvu zbog svoje predanosti treniranju, učenju i radu, što vršnjaci nisu uvijek najbolje razumjeli.

''Sada, s ove vremenske distance, primjećujem koliko je bilo važno što je Jelena bila marljiva i istrajna djevojka. Cijelu osnovnu školu posvetila je tenisu, a to je upravo bilo vrijeme kada je upoznala Novaka. Njezina sestra i ona maštale su o tome da odu u inostranstvo, a sportske stipendije činile su se kao jedan od mogućih načina ostvarivanja tog sna, s obzirom da njihovi roditelji nisu imali dovoljno novca'', ispričala je prijateljica. 

Otkrila je i da je prvo otišla Jelenina sestrina, što je izazvalo veliko iznenađenje s obzirom na njihovu izuzetno blisku vezu.

Prijateljica je također podijelila detalje o Jeleninom radu  ističući da je radila je kao šankerica u jednoj kladionici i dobijala skromnu platu.

''Uvijek je bila prva na poslu, istaknuto vrijedna, pedantna i povučena. Ljudi u toj kladionici i danas s poštovanjem govore o njoj. Iskreno je dijelila svoje iskustvo rada tamo, a kasnije je bila angažirana kao promotorica na raznim događajima'', dodala je. 

Za kraj je zaključila se da se skromnost kod Jelene i dalje očituje, što najbolje potvrđuje njen predan humanitarni rad.