Na žalost mnogih

Jedna od najpopularnijih Viktorijinih anđelica objavila da se povlači iz svog brenda

Autor: Žene.ba
Jedna od najpopularnijih Viktorijinih anđelica objavila da se povlači iz svog brenda
Foto: Instagram

Bivša Viktorijina tajna anđelica, Rosie Huntington-Whiteley, iznenadila je svoje fanove objavom o napuštanju svog beauty brenda koji je pokrenula 2018. godine.

Poznata Britanka je svojom pojavom na Instagramu osvojila gotovo 20 miliona pratilaca, koji su je pratili zbog njenih modnih i beauty savjeta. Njeno povlačenje iz brenda, Rose Inc, koji je predstavila 2021. nakon višegodišnjeg razvoja, izazvalo je razočaranje među njenim fanovima.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

"Osnovala sam Rose Inc 2018. s ciljem razvijanja beauty zajednice i kreiranja izvanrednih proizvoda koji su u skladu s mojim vrijednostima i vjerovanjima. S obzirom na nedavne promjene unutar poslovanja, donijela sam odluku da ću napustiti brend. U augustu 2023. godine, Amyris Inc, investitor u Rose Inc, je proglasio bankrot zbbog čega se moj brend našao na aukciji i prodan je onome ko ponudi najviše. Brend je sada u novom vlasništvu i od sada nadalje ja više nisam ni na koji način uključena u njegovo poslovanje, proizvode i promocijske aktivnosti. Autentičnost i integritet su ključne stavke u svakom poslovnom poduhvatu na koji se odlučim i zbog toga je stiglo vrijeme da zatvorim ovo poglavlje i krenem u nove avanture", napisala je slavna manekenka u objavi te se na kraju zahvalila zajednici koju je u tom periodu izgradila i koja ju je u tom periodu podržavala i vjerovala u nju.

Brend Rose Inc u svojoj je ponudi imao make-up, proizvode za njegu kože te razne dodatke poput kistova te višekratnih blazinica za skidanje šminke od bambusa. Rosie je nakon objave dobila veliku podršku svojih pratitelja i prijatelja, a među prvima oglasio se i njezin zaručnik, glumac Jason Statham koji joj je poručio da će biti drugih prilika.

"Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore... Drago mi je da je ovo iza nas. Najbolje tek dolazi", napisao je.