Celebrity

Kako pratiti diskusiju s Meghan Markle na Međunarodnom panelu za Dan žena?

Autor: Žene.ba
Kako pratiti diskusiju s Meghan Markle na Međunarodnom panelu za Dan žena?

Organizacija Queen’s Common Wealth Trust organizirati će sutra Međunarodnu panel diskusiju povodom Dana žena na kojoj će gostovati Adwoa Aboah, Chrisann Jarrett, Angeline Murimirwa, Julia Gillard, i Annie Lennox, a na kojoj će kao jedna od govornica sudjelovati i vojvotkinja od Sussexa.

Vojvotkinja od Sussexa dosljedno je stavljala temu osnaživanja žena na vrh svog dnevnog reda, tako da nije čudno da će govoriti na panelu na Međunarodni dan žena.

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/1099637114403201024

Markle će govoriti o “važnosti Međunarodnog dana žena, i mogućnostima koje taj dan otvara kad se radi o stavljanju u središte pozornosti prepreke koje još uvijek utječu na osnaživanje žena širom svijeta, uključujući pristup obrazovanju i ograničenjima u zapošljavanju”, izjavili su iz kraljičine zaklade.

Adwoa Aboah, koja će se pridružiti Markle, osnivačica je “Gurls Talk”, on-line platforme za mlade žene koja im omogućuje razgovor o pitanjima kao što su mentalno zdravlje, obrazovanje i seksualnost. Angeline Murimirwa je izvršna direktorica Kampanje za žensko obrazovanje u Africi (CAMFED), kao i suosnivačica mreže CAMA. Kolegica panelistica Chrisann Jarrett osnovala je kampanju “Pomozi nam naučiti” koja pomaže mladim migrantima u pristupu visokom obrazovanju.

Bivši australska premijerka i predsjednica Globalnog instituta za žensko vodstvo Julia Gillard, te pjevačica i aktivistica Annie Lennox, osnivačica dobrotvorne ženske organizacije The Circle, upotpuniti će postavu panela. Anne McElvoy, glavna urednica časopisa The Economist, predsjedat će panelom.

Panel ćete moći pratiti na društvenim profilima Zaklade. https://www.facebook.com/queenscommonwealthtrust

Elle.hr