Još traje liječenje

Kate Middleton neće se pojaviti na paradi u junu

Autor: Žene.ba
Kate Middleton neće se pojaviti na paradi u junu
Agencije

Buckinghamska palača potvrdila je da se princeza Kate Middleton neće pojaviti na paradi sredinom juna iako su to mnogi očekivali.

Na paradi poznatoj kao "Trooping the Colour" bit će kralj Charles i kraljica Camilla. No ovoga puta će, umjesto na konju, kralj biti u kočiji, a vjeruje se da je to preporuka doktora zbog njegove dijagnoze raka.

Podsjetimo, Kate je u januaru završila u bolnici, gdje je išla na operaciju abdomena. Dva mjeseca poslije na društvenim mrežama objavila je da boluje od raka. Nije otkrila detalje svoje bolesti, a javnost je zamolila za privatnost tokom svog oporavka. U posljednje vrijeme Kate se ipak sve češće druži i izlazi iz kuće.

Daily Mail ističe da se princezu od Walesa posljednjih sedmica češće viđalo s porodicom van kuće, a radnici palače kažu da su bili preplavljeni desecima hiljada pisama u kojima ljudi princezi žele ozdravljenje nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest. Na adresu palače inače stiže oko hiljadu pisama sedmično, a otkako se doznalo za njezinu dijagnozu, njihov broj se udeseterostručio.

Iako su pojavljivanje Kate Middleton u javnosti mnogi shvatili kao pozitivan znak, iz Kensingtonske palače kazali su da joj treba još vremena i prostora za oporavak.

Glasnogovornik Kensingtonske palače također je naglasio da njezino pojavljivanje ne treba shvatiti kao povratak na posao nakon velike operacije.

Kako se doznaje, Kate se još nije uključila u svoje službene dužnosti i javna pojavljivanja, ali dobro je upućena u sve i od kuće prati sve izvještaje.

"Velik broj zaposlenika treba znati tačan raspored događanja nekoliko mjeseci unaprijed. Rečeno mi je da je Katein kalendar posve prazan sve do kraja godine. Baš ništa nije isplanirano. Prema svemu sudeći, ne očekujte njeno pojavljivanje u javnosti ove godine", kazao je izvor za Daily Beast.