Princeza od Walesa

Kate Middleton se oglasila prvi put nakon operacije

Autor: Žene.ba
Kate Middleton se oglasila prvi put nakon operacije
Foto: FB

Princeza od Walesa Kate Middleton javila se usred oporavka od operacije i rekla da se nada da će se uskoro pojaviti u javnosti.

Naime, nakon što se poslije operacije nije pojavila u javnosti, Kate Middleton je zabrinula javnost. Stoga je odlučila da ti izjavu za medije kako bi se izvinila za odsutnost.

"Princeza od Walesa cijeni interes koji će ova izjava izazvati. Ona se nada da će javnost razumjeti njenu želju da održi što više normalnosti za svoju djecu i njenu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni", napisali su na početku.

Ljudi su primijetili da se Kate Middleton nije pojavila u javnosti od Božića, iako je sredinom januara imala operaciju abdomena. Zbog toga su se pojavile mnoge teorije o njenom zdravlju.

Kada su iz Kesingtonske palače objavili da princeza odlazi na operaciju, napisali su da se neće vratiti dužnostima sve do Uskrsa.

"Kensingtonska palača će, stoga, blagovremeno davati informacije o napretku princeze samo kada postoje značajne nove informacije za razmjenu. Princeza od Walesa želi se ispričati svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora odgoditi svoje nadolazeće angažmane. Veseli se što će ih vratiti što je prije moguće", dodali su.

Istovremeno, kralj Charles je bio na operaciji prostate, a onda je objavljeno i da ima rak. Međutim, iako se njegovo zdravstveno stanje smatra težim, on se nakon operacije i dijagnoze raka pojavljivao u javnosti.