uz gromoglasan aplauz

Kate Middleton se vratila u velikom stilu na finale Wimbledona

Autor: Žene.ba
Kate Middleton se vratila u velikom stilu na finale Wimbledona
Foto: Agencije

Nakon nekoliko povlačenja, Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, ponovo je zauzela svoje mjesto u javnosti, ali s posebnim razlogom. Ranije ove godine, Kate je otkrila da se bori s rakom, što je uzrokovalo njeno smanjeno prisustvo u javnosti. Ipak, njezin povratak na finale Wimbledona izazvao je nevjerojatan entuzijazam među prisutnima.

Wimbledon, jedan od najprestižnijih teniskih turnira, tradicionalno okuplja brojne poznate osobe, uključujući članove kraljevske porodice. Ove godine, Kate se pojavila u prekrasnoj ljubičastoj haljini u pratnji svoje kćerke Charlotte. Njena prisutnost nije prošla nezapaženo – publika je dočekala gromoglasnim pljeskom, a emotivna scena brzo je postala viralna na društvenim mrežama. Komentari su se nizali: „Predivna je izvana i iznutra“, „Ovo se čekalo“, i „Zaslužen pljesak za nevjerovatnu ženu“ – samo su neki od pohvala.

Kate je blistala i nije skidala osmijeh s lica, unatoč izazovima kroz koje prolazi. Organizatori Wimbledona prethodno su izrazili nadu da će Kate biti prisutna na finalu, s obzirom na njezinu ulogu u uručenju trofeja pobjedniku. Ove godine, finale Wimbledona bilo je napeto, a u centru pažnje bili su Novak Đoković i Carlos Alcaraz. Alcaraz je uspješno obranio svoju titulu, pobijedivši Đokovića, a Katein povratak samo je dodatno obogatio ovaj poseban trenutak.