Odrastala u siromaštvu

Katty Perry medijima otkrila tužnu životnu priču

Autor: Žene.ba
Katty Perry medijima otkrila tužnu životnu priču
Foto: Katy Perry / X

Katy Perry nedavno je podijelila s javnošću da je u svom djetinjstvu proživljavala teškoće života u siromaštvu, često suočena s nedostatkom hrane.

Iako sada posjeduje bogatstvo od 530 miliona dolara, Katy Perry ističe svoje skromno djetinjstvo gdje su njeni roditelji morali koristiti bonove za hranu kako bi preživjeli. Perry je izrazila spremnost razgovarati o izazovima vezanim uz bonove za hranu te donacije hrane, podsjećajući na svoje skromne početke. 

Katy Perry je svoje teško djetinjstvo koristila kao motivaciju za stvaranje značajnog utjecaja izvan glazbene karijere. U partnerstvu sa svojom starijom sestrom Angelom Hudson, osnovala je Firework Foundation koja ima za cilj pružiti siromašnoj djeci pristup umjetnosti.

"Naglašavala nam je da nismo potekli iz bogate porodice. Katy nije odrasla u okruženju koje je pružalo pristup muzici. Godinama je naporno radila kako bi postigla gdje se sada nalazi", izjavila je Katyina sestra Angela. Firework Foundation već je postigla značajan napredak, pružajući više od 400 srednjoškolaca priliku da sudjeluju u Camp Firework, gdje uče o pisanju pjesama, koreografiji i muzici. Katy je lično uključena u ove aktivnosti, želeći pozitivno utjecati na živote mladih ljudi.