Skladni par

Keanu Reeves i Alexandra Grant: Ikone stila i harmonije u Hollywoodu

Autor: Žene.ba
Keanu Reeves i Alexandra Grant: Ikone stila i harmonije u Hollywoodu
Foto: X

Keanu Reeves i njegova djevojka Alexandra Grant uživali su na spoju na crvenom tepihu ovog vikenda. Nasmiješeni i modno usklađeni izgledali su zaljubljeno kao i prvog dana.

Svjetla holivudske scene obasjala je MOCA Gala 2024. u Umjetničkom muzeju savremene umjetnosti u Los Angelesu, a među brojnim zvijezdama istakao se jedan par svojom nevjerovatnom usklađenošću i zračenjem. Holivudski miljenik i izvanredan glumac Keanu Reeves te njegova partnerica, vizualna umjetnica Alexandra Grant, zajedno su pozirali s osmijehom na licu, privlačeći pažnju svih prisutnih.

Reeves je za ovu glamuroznu prigodu odabrao tamnoplavo odijelo s dodatkom šala i kravate, no neizostavni su detalj bile cipele koje su, doduše, nalikovale na planinarske. Ipak, nova frizura je i dalje bila besprijekorno stilizovana, oduševljavajući i najveće skeptike. Alexandra je zablistala u dugoj tirkiznoj satenskoj haljini bez rukava s zanimljivim izrezima na gornjem dijelu, a upotpunila ju je šljokičastom srebrnom torbicom i minimalističkim srebrnim nakitom. Njena kratka kosa bila je ukrašena ispletenom pletenicom, ističući tako njezine prirodne sjede koje su joj izvrsno pristajale.

Ovaj par, koji se poznaje već više od decenije, već je prošle i pretprošle godine podržao godišnje prikupljanje sredstava za muzej koji je u potpunosti u vlasništvu umjetnika. Keanu je o njihovom odnosu izjavio: "Povezani smo, puno se smijemo, osjećamo se sjajno."

Iako su rijetki na crvenom tepihu, Reeves i Grant vole provoditi vrijeme kod kuće, uživajući u druženju s porodicom i prijateljima. Inspirišu jedno drugo, a Alexandra je jednom prilikom rekla:

"Dobra stvar kod zaljubljivanja u kasnijoj dobi je što sam već izgradila vlastitu karijeru. Osjećamo se vrlo samopouzdano u vezi, i zbog toga savršeno funkcionišemo."