Celebrity

Koja je priča iza ogrlice koju je Lady Gaga nosila na Oskarima?

Autor: Žene.ba
Koja je priča iza ogrlice koju je Lady Gaga nosila na Oskarima?

Od nagrada Golden Globes do SAG (Screen Actors Guild), Lady Gaga je rasturala crveni tepih od Moskve do San Francisca, i svaki puta iznenadila odabirom stylinga, haljine, a pogotovo nakita.

Veliku sezonu filmskih nagrada, Gaga je zaključila jučerašnjim dolaskom na Oskare za Zvijezda je rođena, film za koji je bila nominirana za dvije nagrade - Najbolja glumica i Najbolja originalna pjesma. (Osvojila je ovu drugu.) Njezin styling nije samo sjajan odabir haljine, frizure, make-upa, on je i važan trenutak u povijesti dizajna. Naime, Gaga je na crveni tepih stigla u Alexander McQueen haljini i pripadajućim dugačkim rukavicama, što je bio sjajan izbor, no svi su pričali o nečem drugome: njezinom nakitu. Gaga je stigla oboružana s Tiffany & Co. narukvicama, i jednom jako posebnom ogrlicom.

LADY GAGA TIFFANY'S 5

Sama po sebi lijepa, ogrlica s 46 dijamanata bila je ukrašena velikim žutim dijamantom u sredini, od 128.54 karata. Kupio ju je draguljar Charles Lewis Tiffany, osnivač draguljarnice, davne 1887. godine, kako kaže priopćenje Tiffany & Co. Danas vrijedi 150 miliona dolara!

https://www.instagram.com/p/BuSghRQg_gu/?utm_source=ig_embed

Ali nije stvar samo u karatima i brojkama. Naime, isti žuti dijamant, u drukčijoj izvedbi, nosila je Audrey Hepburn za promotivno snimanje 1961. za film Doručak kod Tiffanyja.

LADY GAGA TIFFANY'S 1

Najzanimljivije, to je bilo zadnji puta da je Tiffany & Co. iz svojih arhiva nekome posudio tu ogrlicu. Drugim riječima, jedina osoba koja je javno nosila tu ogrlicu nakon Audrey 1961. je gospođica Gaga…!

Čestitamo. Na ogrlici, i na Oskaru za najbolju originalnu pjesmu!

Cosmopolitan.hr