Celebrity

Kolekcija Elizabeth Taylor uskoro će biti ponuđena na aukciji

Autor: Žene.ba

Elizabeth Taylor bila je jedna od najvećih svjetskih modnih ikona.

Svoj status ikone stila učvrstila je zahvaljujući, djelomično, svojoj ljubavi prema dekadenciji. Uz svoju strast prema jet-set stilu života i dijamantima, Taylor je posjedovala nevjerojatnu garderobu dok je marljivo održavala i čuvala tijekom godina. Sada će se predmeti iz njezine cijenjene kolekcije biti postavljeni na aukciju u decembru 2019.godine.

Ova aukcija predstavit će neke od njezinih najvažnijih odjevnih predmeta koje su kreirali neki od najpoznatijih dizajnera. Taylor je sačuvala sve odjevne kombinacije koje je ikada nosila što ovu dražbu čini neusporedivom s većinom aukcija u svijetu mode i Hollywooda.

Aukcija će biti održan u  Julien’s Auctionsu u Kaliforniji od 6. do 8. decembra a u ponudi ćemo moći vidjeti aukciji će se vidjeti sve od likovne umjetnosti do kožne Versace jakne i Cartier narukvica.

Jedna iznimna stavka, koja će zasigurno izazvati veliko zanimanje sakupljača, je blijedo plava haljina Edith Head, u besprijekornom stanju, koju je Taylor nosila na premijeri filma That’s Entertainment 1974. godine, a procijenjena je na 4.000 do 6.000 USD.

Obožavatelji će se također sjetiti smaragdno zelenog Givenchy odijela kojeg je Taylor nosila na Aids fundraiseru 1987.godine koja je procijenjena na 2.000 do 3.000 dolara.

Svi predmeti su trenutno, u transatlantskom prijelazu, dio izložbe Queen Mary 2.

Wall.hr