Zaljubljeni i sretni

Ljubav i nakon 25 godina: Catherine Zeta Jones i Michael Douglas

Autor: Žene.ba
Ljubav i nakon 25 godina: Catherine Zeta Jones i Michael Douglas
Foto: X

U septembru će slavni američki glumac i dobitnik Oscara, Michael Douglas, proslaviti svoj 80. rođendan, ali najvažnija proslava ove godine za njega bit će obilježavanje 25. godišnjice veze sa svojom suprugom, glumicom velškog podrijetla i također oskarovkom, Catherine Zeta-Jones. Oni se smatraju jednim od najmoćnijih holivudskih parova, a njihova ljubav i dalje je vidljiva u njihovim pogledima punima ljubavi, što su pokazali na nedavnom ručku s prijateljima u restoranu Tre Lune u kalifornijskom gradu Montecitu.

Njihova ljubavna priča zaista je nevjerovatna. Upoznali su se ljeta 1998. godine u Francuskoj, na Deauville Film Festivalu, gdje je Catherine promovisala svoj film "The Mask of Zorro". Michael Douglas, kao jedna od glavnih zvijezda festivala, zatražio je mjesto za njenim stolom od organizatora. Nakon večere, pozvao ju je na još jedno piće u bar i izjavio: "Znaš, bit ću otac tvoje djece."

Njegova nekonvencionalna izjava nije baš dojmila hrabru Velšanku, koja mu je hladno odgovorila da zna mnogo o njemu te da je vrijeme da si zažele laku noć.

Nakon što je Catherine odlučila dati priliku, Michael se ispričao ostavivši poruku na recepciji hotela zajedno s buketom cvijeća. Prije rastanka, Catherine mu je dala svoj broj telefona. Douglas nije nastavio s upornim udvaranjem, već je pričekao pravi trenutak. Nakon njihovog prvog spoja u martu 1999., sve je krenulo glatko. Njihov sin Dylan Michael, također glumac, rođen je u augustu iduće godine, a tri godine kasnije dobili su i danas 20-godišnju kćer Carys Zetu, koja gradi karijeru pjevačice.

Vjenčali su se "na brzinu" u decembru 2000. u njujorškom hotelu Plaza, prije nego što je Catherine Zeta-Jones započela snimanje svog kultnog filma "Traffic". Njihova sreća i dalje traje, a prošle godine glumica je zračila od sreće na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je njenom suprugu dodijeljena nagrada za životno djelo. Tada je pažnju medija privukao njen zaručnički prsten, impresivan vintage komad nakita s potpisom Freda Leightona. Prsten krasi dijamant od deset karata s 28 manjih briljanata, čija je vrijednost procijenjena na 350 hiljada dolara.