popularni glumac

Matthew McConaughey o očinstvu: 'To što sam postao tata učinilo me boljim umjetnikom i glumcem'

Autor: Žene.ba
Matthew McConaughey o očinstvu: 'To što sam postao tata učinilo me boljim umjetnikom i glumcem'
Foto: X

Kada stupimo u ulogu roditelja, mijenjamo se na bolje. Ponekad promjene su suptilne, ponekad osjetimo duboku transformaciju koja nas čini stvarno boljim zbog tih malenih bića. Možda postajemo bolje društvo, možda efikasnije obavljamo svoje dužnosti, no jedno je sigurno - postajemo bolji.

Matthew McConaughey je nedavno dao intervju za prestižni časopis People, koji slavi svoj 50. rođendan. On je jedan od 11 poznatih ličnosti koje će se naći na naslovnici jubilarnog izdanja. U intervjuu je istaknuo da su ga njegova djeca - Levi (15), Vida (14) i Livingston (11) - učinila boljim glumcem.

"Djeca su me učinila boljim umjetnikom i glumcem," rekao je Matthew McConaughey u nedavnom intervjuu za People.

On ističe da su djeca nevjerovatni posmatrači, uvijek postavljajući nevina pitanja koja ga potiču da postane bolji pripovjedač. Otkrio je kako je postao bolji u tome, prilagođavajući priče svojoj djeci. McConaughey dijeli troje djece sa suprugom Camilom Alves McConaughey, a njegova je porodica bila inspiracija za promjene u njegovoj karijeri.

Odlučio je prihvatiti uloge u projektima koji su pogodni za gledanje djece, poput animiranog filma "Pjevate s nama", čime je ostvario posebnu povezanost s njima. Osim toga, objavio je i slikovnicu "Just Because", koja je osvojila srca mnogih.

Također ovom intervju McConaughey se osvrnuo na svoje djetinjstvo i otkrio bi li svom mlađem sebi dao kakav savjet. ''Oh, ne bih mu ništa rekao. Pustio bih ga da to shvati na isti način na koji sam ja'', rekao je McConaughey.