Potpuno iskreno

Meghan Markle otkrila da je bila žrtva okrutnog online maltretiranja dok je bila trudna

Autor: Žene.ba
Meghan Markle otkrila da je bila žrtva okrutnog online maltretiranja dok je bila trudna
Foto: X

Meghan Markle je otkrila da je trpjela maltretiranje "puno mržnje" dok je bila trudna sa svoje dvoje djece, Archiejem i Lilibet. Vojvotkinja od Sussexa bila je iskrena o užasnim napadima na društvenim mrežama koje je doživjela tokom trudnoće dok je govorila na panelu povodom Međunarodnog dana žena održanom u Teksasu na filmskom festivalu South by Southwest.

Bivšu glumicu pratili su kolege govornici, uključujući glumicu iz serije Pretty Baby, Brooke Shields, sociologinju Nancy Wang Yuen i američke novinarke Katie Couric i Errin Haines.

Markle je rasvijetlila zašto se "drži podalje" od društvenih medija, priznajući da je "toksičnost" glavni faktor.

“Najveći dio maltretiranja i zlostavljanja koje sam doživjela na društvenim mrežama i na internetu bilo je kad sam bila trudna s Archiejem i Lillie”, rekla je.

Dodala je da ima "toliko posla" kako bi se korisnici zaštitili na platformama društvenih medija, posebno djeca.

“Ono što me najviše uznemirava, iskreno, posebno kao pobornicu žena, jeste koliko je mržnje žena, a ja to ne mogu shvatiti.”

Godine 2021., tokom televizijskog intervjua s Oprah Winfrey, Markle je pustila suzu priznajući da se bori sa silaznom spiralom svog mentalnog zdravlja dok je bila trudna sa svojim prvim dijetetom.

Njen suprug princ Harry otkrio je da je Meghan razmišljala o samoubistvu zbog svoje borbe s mentalnim zdravljem, bez obzira na to što nije želio da on izgubi još jednu ključnu žensku figuru u svom životu.

Vojvoda od Sussexa optužio je palaču za vođenje kampanje "blaćenja" Meghan, dodajući da je kraljevska porodica odgovorna što ju je tjerala da "plače u jastuk" svake večeri.

Sussexovi su se 2020. preselili u SAD, što su mediji prozvali Megxit.

Harry je podržao odluku o preseljenju, rekavši da je morao zaštititi svoju porodicu jer nije bilo "mogućnosti da ih zaštiti dok su na tlu Ujedinjenog Kraljevstva".