Celebrity

Meghan Markle plakala od smijeha prilikom posjete šumama Tongan

Autor: Žene.ba
Meghan Markle plakala od smijeha prilikom posjete šumama Tongan

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa za vrijeme posjete šumama Tongan, obišli su i hor dječaka „Tupou College“. Njihovom izvedbom posebno se oduševila Meghan, jer je plakala od smijeha dok su dječaci izvodili svoju pjesmu. Hor je izvodio pjesmu koja je uključivala leteće akcije i zujanje određenih zvukova kako bi pozdravili Kraljevski par.

https://www.instagram.com/p/BpZCR_7FlA0/?utm_source=ig_embed

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je Tongu kao područje kategorije 1 za virus Zika koji se prenosi ugrizom komarca. To znači da ovaj virus može prouzrokovati ozbiljne nedostatke u razvoju uključujući i mikrocefaliju. Ukoliko komarac ugrize ženu u toku trudnoće, čak u bilo kojem tromjesečju, povećan je rizik od rađanja djece s abnormalno malom glavom i oštećenjem mozga. Međutim, to nije pokolebalo Meghan da se pojavi u plavoj haljini kratkih rukava s potpisom dizajnerke Veronice Beard.

https://www.instagram.com/p/BpY_O-WBd5n/?utm_source=ig_embed

Kraljevski par je posjetio školu, koja je najstarija škola na Pacifičkom području, a osnovali su je misionari, zajedno s princezom Angelikom iz kraljevske porodice Tongan. Nakon što su otkrili dvije ploče, princ Harry održao je govor u kojem je dao važnost kraljicinoj inicijativi za projekat zaštite svjetskih šuma Commonwealth Canopy.

https://www.instagram.com/p/BpY_e0zBl37/?utm_source=ig_embed

-Moja supruga i ja smo toliko zadovoljni što smo ovdje danas obilježili posvećenost ne samo jednoj šumskoj oblasti nego i inicijativi kraljice za „Commonwealth Canopy“, koja je započela 2015. godine u čast života moje bake. Tonga vodi na primjer i duboko razumnog uticaja promjena u okolini, jer direktno utiču na ova ostrva. Sadnja drveća i očuvanje šuma pomaže nam na mnogo načina. To je vrlo efektivan način za obnavljanje našeg okruženja, čišćenje vazduha, zaštitu staništa i poboljšanje našeg zdravlja – istakao je Harry.

https://www.instagram.com/p/BpZAhmahXt3/?utm_source=ig_embed

Nakon posjete Topou školi, Meghan i Harry su se oprostili s kraljem Topou VI i kraljicom Nanasipau, prije polaska na aerodrom.

https://www.instagram.com/p/BpZAPQdh48v/?utm_source=ig_embed

Azra.ba